Duminica 28 Aprilie

Furtuna Isha ajunge în România! A făcut ravagii în vestul Europei


Furtuna Isha a adus vânt puternic, frig aprig și precipitații  în 5 țări din Europa, fiind în vigoare mai multe coduri galbene și portocalii de vreme rea. 

Periferia sistemului de furtună ajunge și în România, spun meteorologii.

,,Duminică dimineață am avut valori de temperatură minimă sub pragul gerului, în partea de centru, nord, est și sud a țării, cu cea mai mică valoare la Făgăraș, -18 grade Celsius.

Tendința pentru următoarele zile nu este de încălzire, poate în jurul mediilor multi-anuale, pe parcursul zile însă, nopțile și diminețile vor rămâne în continuare reci, iar în partea de sud, centru, est, dar și în partea de nord a țării, local va continua să fie ger. Valorile de temperatură vor fi în continuare sub -10 grade în aceste regiuni. ", a anunțat meteorologul ANM, Raul Ilea, la Antena 3 CNN.

Potrivit meteorologilor, valul de aer polar va fi însoțit de vânt puternic. 

,,Ce avem dinspre partea de vest a Europei, intersecția unor mase de aer foarte reci, la contactul cu masa de aer dinspre latitudini nordice, care aduce acest val de aer polar, aduce și intensificările de vânt.

Pentru că și în zona montană, la noi, vom vorbi la mijlocul acestei săptămâni, în intensificare, de viteze ale vântului mai mari de 60-80 km/h, cu siguranță și în zonele mai joase de relief, viteze de 40-50 km/h, în condițiile valorilor preponderent negative, vor amplifica senzația de rece”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

Comentarii Facebook