METEO. Iarnă în toată regula. COD GALBEN de ninsori și viscol în județul Cluj și alte 15 județe


Vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, pe parcursul zilelor de joi și vineri, informează Administrația Națională de Meteorologie care a emis o atenționare Cod galben de ninsori și viscol la munte, valabilă în 16 județe, printre care și Cluj.

Județele care vor intra sub Cod galben sunt: Alba, Bistrița-Năsăud, Harghita, Sălaj, Arad, Cluj, Maramureș, Suceava, Bacău, Covasna, Mureș, Timiș, Bihor, Hunedoara, Neamț și Vrancea.

Se va depune strat de zăpadă

În intervalul 12 martie, ora 02:00 și 12 martie, ora 18:00, în Maramureș, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali va ninge în general moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă mai consistent. La altitudini în general de peste 1.500 metri vântul va avea intensificări, temporar cu rafale de peste 80-90 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Pe de altă parte, meteorologii au emis și o informare de precipitații mixte și polei, valabilă de joi noaptea, de la ora 23:00, până vineri seara, la ora 18:00.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde treptat, la început în regiunile vestice, nord-vestice, apoi și în centru și în nord-est. La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, iar în zonele mai joase de relief vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și trecător ploaie. Pe alocuri se va forma polei.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în nordul Crișanei, Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea, unde local vor fi rafale în general de 50-60 km/h, amplificând senzația de frig.

Cum va fi vremea în weekend, în România?

Joi, 11 martie, și vineri, 12 martie, vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasă în noaptea de joi spre vineri (11-12 martie) în sud.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă (12-13 martie) și pe parcursul zile de sâmbătă vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, mai ales lapoviță și ninsoare la munte și predominant ploi în zonele joase. Pe alocuri se va depune polei.

Cum va fi vremea în Cluj-Napoca, în perioada 11-14 martie?


vreme1.jpg

vremea 2.jpg


Comentarii Facebook