Sambata 10 Decembrie

Marina Almășan își cere iertare pentru că l-a apărat pe Buhnici: ”Mi-am imaginat că sunt foarte GRASĂ și am înțeles cât de inabilă am fost!”


Marina Almășan și-a cerut scuze că l-a apărat pe George Buhnici în scandalul ”vergeturilor”, jignind astfel milioane de femei.

După lecturi repetate, care mi-au provocat stări alternative de greață, ”mea culpa”, tristețe, regret, silă, revoltă etc, am apelat, în final, la un instrument neașteptat. Salvator. Am închis ochii și mi-am imaginat că sunt… supraponderală. Că sunt fix același om, cu același chip, cu același trecut, aceeași meserie, aceleași năzuinți, aceeași dragoste de părinți, copii și oameni în general, doar că sunt …grasă. Nu grasă, FOARTE grasă.

Și tot cu ochii închiși, am încercat să ”trăiesc” puțin viața unei astfel de femei. Faptul că nu reușește să poarte niciodată rochiile care i-ar plăcea, faptul că lumea în jur se uită chiorâș la ea, iar unii ghiolbani chiar o ironizează, faptul că, ori de câte ori se privește în oglindă, oftează, iar când privește spre colegele sale de birou, mult mai suple, oftează din nou”, a scris Marina Almășan, pe blog.

Am stat cu ochii închiși câteva minute bune…. După ce am considerat că am intrat în pielea ( dar mai ales în mintea)  unei astfel de femei, am recitit discursul lui Buhnici și, mai mult, editorialul meu. Și abia atunci AM ÎNȚELES. Am înțeles și nu mi-a căzut bine deloc, căci am înțeles cât de inabilă am fost în a-mi exprima o opinie și câtă confuzie a creat asocierea acesteia cu acea poziție abjectă a necunoscutului mie jurnalist.

Și m-am simțit deodată atât de prost față de femeile acelea pe care, fără să realizez, le-am rănit, în dorința primară de a amenda eu însămi, de fapt, o categorie foarte restrânsă a lor – cea a pițipoancelor supraponderale care se îmbracă provocator de indecent. Dar nu, n-am punctat suficient de clar acest lucru”, a continuat jurnalista.

Da, am reacționat la atacarea jurnalistului Buhnici fără a mă concentra prea mult pe spusele lui ( recitindu-le, am realizat dezastrul!)! ci fiind pur și simplu revoltată că un ziarist a fost amendat pentru exercitarea dreptului la propria opinie. Am fost, așa cum am spus în acel blestemat editorial, OARECUM  “avocatul diavolului” ; și iată că diavolul m-a ademenit în mlaștina sa…

Regret panta dramatică pe care a luat-o un subiect pe care-l consideram minor. Mi s-a părut chiar de nebăgat în seamă, în aceste vremuri care apasă cu atâta greutate pe viața românului. Astăzi am găsit însă răgazul să meditez la tot ceea ce am scris și MI s-a scris și am realizat că subiectul nu e deloc minor. Că face atingere sufletului omenesc, cel mai sensibil univers cu putință.

Am anunțat, așadar, diavolul că reziliez contractul cu el, că-i cer daune morale pentru că m-a sedus și , ca să închei simetric cu însuși motivul acestui editorial : îmi cer iertare pentru rănile provocate involuntar. Acest cuvânt am să vă rog să îl rețineți : INVOLUNTAR”, a continuat aceasta.

Ce a scris Marina Alășan

M-am ”expus” mereu cu zgârcenie în public, considerând (la fel ca şi Buhnici, constat!) că lumea vine la mare ca să se bucure de frumos. Nu de revărsări de slană şi de acumulări de celulită. Băile mele de soare se întâmplau mai mereu pe la câte o periferie de plajă, mai totdeauna în costum de baie întreg şi invariabil la primele ore ale dimineţii”.

Realizatoarea TV spune că  înainte de a merge la mare ținea câte-o cură de slăbire draconică, asociată unui program intensiv de gimnastică.  Deci pare să proiecteze propriile complexe în raport cu corpul și pe alți oameni.

Marina Almăşan susţine că este o feministă înrăită, fapt care însă nu o împiedică să privească cu ochi critic ”câte-o supraponderală al cărei număr de kilograme este invers proporţional cu cel al complexelor, cum îşi unduieşte dramatic depozitele de grăsime din şoldurile care îi deformează colanţii. Sau la câte un minijup din care explodează doi caltaboşi consistenţi, cocoţaţi pe tocuri de 10 centimetri, aparținând toate unei dudui parfumate, care nici măcar nu se sinchiseşte de crucile pe care şi le fac cei din jur”. 

Vedeta care îl apără pe Buhnici cu nonșalanță, în scandalul celulitei:„Lumea vine la mare să se bucure de frumos, nu de revărsări de slană”

Comentarii Facebook