Un băiat de 13 ani s-a infectat la plajă cu o amibă devoratoare de creier. A ajuns la medici cu dureri de cap și halucinații


Situație dramatică pentru o familie din Florida, SUA, după ce băiețelul lor de 13 ani s-a infectat cu o amibă care se hrănește cu creierul uman, în urma unei ieșiri la plajă cu părinții săi.

Caleb Ziegelbauer, în vârstă de 13 ani, a ajuns în camera de gardă după ce a început să acuze dureri de cap și halucinații, potrivit NBC2. Aceste simptome au început să apară la o săptămână după ce el și familia sa au fost la plajă în Port Charlotte, Florida. Doctorii i-au anunțat pe părinți că amiba Naegleria fowleri, cunoscută și ca „amiba devoratoare de creier”, a intrat în corpul copilului prin nas înainte să îi infecteze creierul. Băiatul se zbate între viață și moarte la Spitalul de Pediatrie Golisano.

Potrivit CDC, Naegleria fowleri este un organism unicelular care se găsește de obicei în apele dulci și calde. Amiba provoacă o infecție rară a creierului numită meningoencefalită amibiană primară (MAP) atunci când amiba intră în corp prin nas.

Din păcate, Naegleria fowleri se prezintă ca și când copilul are meningită. A fost extubat noaptea trecută, respiră de unul singur, este stabil și are toată iubirea părinților săi.” a scris mătușa băiatului pe Facebook.

Cazurile de infecție cu MAP sunt extrem de rare, dar devin ceva mai comune atunci când vremea este foarte caldă, ceea ce duce la scăderea nivelului apei și la creșterea temperaturii apei. Simptomele inițiale includ dureri de cap, febră, stări de greață sau de vomă, urmate de înțepenirea gâtului, stare de confuzie, lipsă de atenție, pierderea echilibrului, convulsii și halucinații.

Mătușa băiatului a mai spus că experiența prin care trece este una de „singurătate și izolare”, din cauză că nu știe în ce stadiu se află boala nepotului ei. „Este ziua 17 și Caleb încă respiră singur. Am scăpat de probleme? Suntem pe calea de vindecare? Așteptăm ca ceva diferit să se întâmple?”. 75% dintre pacienții infectați pierd lupta cu amiba devoratoare de creier.

Comentarii Facebook