Mai sunt și oameni cinstiți! Un jandarm cinstit a returnat o sacoșă cu mulți bani, găsită în scara unui bloc


Un jandarm a găsit o sacoșă cu 12.000 de euro în scara unui bloc și nu a stat pe gânduri. Viorel a luat rapid legătura cu președintele blocului. 

E în concediu și ieri avea în plan să meargă la cimitir să aprindă o lumânare pentru ai lui, apoi la agenția CFR să-și ia bilete pentru Constanța.

Când a ieșit din lift, lângă ușa de la bloc a văzut o sacoșă. Înăuntru se vedeau mai multe dulciuri și cutii de medicamente. „Sigur a uitat-o cineva”, și-a spus, încercând să vadă dacă ce era în sacoșă n-ar trebui cumva să stea la frigider. Se gândea mai ales la medicamente…

Atunci a văzut banii. Erau foarte mulți și așezați cu grijă, o sumă considerabilă!

A luat sacoșa și a ieșit în grabă în fața blocului, sperând ca cel care-o uitase să fie prin apropiere. În fața blocului nu era nimeni, dar din bloc a ieșit totuși cineva.

- Salut, vecine! Știi cumva a cui e sacoșa asta?

- Salut, nea Viorele, nu știu! Era aici și mai de dimineață. Am ieșit eu să cumpăr ceva și era în scara blocului.

- Dacă auzi pe cineva care întreabă de ea, să-i spui că e la mine și că e INTACTĂ. Așa să-i spui, da? Îl anunț și pe președintele de bloc. Duc sacoșa sus, apoi plec cam o oră, că am ceva treabă, dar revin și aștept.

S-a dus doar până la cimitir și s-a întors degrabă acasă, sperând că va avea ceva vești despre păgubiți.

La intrare, președintele blocului îl aștepta însoțit de două persoane.

- Nea Viorel, cred că am găsit proprietarii sacoșei. Acum înțeleg de ce ne-ai spus apăsat că este intactă. Mare noroc au avut oamenii ăștia să găsiți chiar dumneavoastră sacoșa! Domnul spune că înăuntru sunt 12.000 de euro.

- Da, așa este, sunt mulți bani acolo... Am o rugăminte, însă, vreau ca sacoșa să v-o dau în prezența poliției. Așa ne asigurăm că nu lipsește nimic și că dumneavoastră sunteți adevărații proprietari.

Lucru care s-a și întâmplat.

L-am sunat astăzi pe Viorel să-i mulțumim pentru gestul lui. A răspuns imediat, dar s-a scuzat că nu poate să vorbească prea mult.

- Pot să revin eu în 5 minute? Sunt la coadă la bilete. Vreau să merg în concediu cu familia și ieri, cu toată întâmplarea asta, n-am mai avut timp să ajung la agenție. Iar dacă ies acum din coadă, mi-e că pierd biletele și joi trebuie să fim la mare. I-am promis băiatului…

Felicitări, domnule Viorel, vă spunem și pe această cale!

Sunteți un exemplu pentru toți!”, relatează colegii jandarmului din Constanța.

Comentarii Facebook