Mai mulți credincioși s-au îmbrâncit cu jandarmii pentru a-l vedea pe Patriarhul Daniel: „N-am văzut niciodată așa ceva”


Haos în Ploiești, unde sute de credincioși au venit duminică dimineață la Biserica Sfânta Vineri din Ploiești, pentru a-l vedea în persoană pe Preafericitul Daniel, Patriarhul României. Însoțit de mai mulți preoți, a sfințit lăcașul de cult proaspăt restaurat. Pentru câteva momente, enoriaşii au uitat de cele sfinte şi, ca să ajungă cât mai aproape de Patriarh, s-au îmbrâncit cu jandarmii. 

Slujba a început la ora 8, însă patriarhul a ajuns abia trei ore mai târziu. Momentul în care este întâmpinat de edilul orașului este fotografiat și filmat din toate părțile de credincioși. Importanţa evenimentului s-a văzut şi după organizare. Cum în curtea bisericii era deja puhoi de lume, primăria a restricţionat traficul şi a pus scaune şi pe stradă pentru oamenii care n-au vrut să piardă slujba. Iar în curte a fost instalat un ecran imens, notează Observator.

N-am văzut niciodată așa ceva”, spune un enoriaș. Cine n-a reuşit să-l vadă pe patriarh cu binişorul a încercat şi cu varianta clasică, aceea de a se împinge cu jandarmii, potrivit sursei citate. 

Comentarii Facebook