Asistentă medicală, atacată de un rottweiler agresiv. Proprietara animalului: „Aş da timpul înapoi, dar nu am ce să fac”


Clipe de coșmar pentru o asistentă medicală de 23 de ani din Mangalia. A fost la un pas de moarte după ce un rottweiler scăpat dintr-o curte, i-a sfâşiat mâinile şi picioarele. Dresat să nu lase prada să scape, câinele şi-a desfăcut fălcile doar când a fost împuşcat de poliţişti. Atenție urmează detalii cu puternic impact emoțional!

Era puţin după ora 5 dimineaţa când Gabriela a ieşit din casă. Trebuia să ajungă la un spital privat de copii din Constanţa, unde lucrează ca asistentă. De nicăieri, pe o alee dintre blocuri, a fost atacată de doi rottweileri. Zadarnic a încercat să se apere. Înspăimântată, s-a retras într-o grădiniţă de flori, dar tot nu a reuşit să scape. A strigat disperată după ajutor, însă unul dintre câini a apucat-o cu putere de picior şi a trântit-o la pământ, scrie Observator.

Mai mulți vecini care au auzit strigătele disperate ale femeii au venit să o ajute, unul chiar cu un topor, însă în zadar, câinele şi-a desfăcut fălcile doar când a fost împuşcat de poliţişti. Proprietara câinilor a fost identificată. Femeia de 42 de ani nu îşi explică ce s-a întâmplat. 

Vă daţi seama, doamnă, că s-a întâmplat noaptea asta. Şi au scăpat din lanţ, că ei erau legaţi. La 10, să zic aşa, 11 dimineaţa, am venit. Când deja faptul era consumat. Eu dacă aş putea să fac ceva să nu se fi întâmplat, aş face. Aş da timpul înapoi, dar nu am ce să fac momentan.”, spune proprietara câinilor. 

Câinii din grupa de apărare trebuie ţinuţi în ţarc, nu în lanţ, spun specialiştii. Victima a ajuns la spital, unde a fost operată. 

Întrucât câinele se afla lângă femeie şi avea un comportament agresiv, reprezentând un pericol imediat, unul dintre poliţişti a folosit armamentul din dotare. Totodată, în apropierea locului faptei a mai fost identificat un alt câine din aceeaşi rasă, fiind tranchilizat şi ridicat de lucrătorii de la ecarisaj.”, anunță IPJ Constanța.

Proprietara animalelor a fost amendată şi s-a ales cu dosar penal.

Comentarii Facebook