Lucian Mândruță a explicat cu PROBE și CIFRE ”De ce fură soldații ruși în Ucraina!”


Jurnalistul Lucian Mândruță a explicat de ce fură soldații ruși în Ucraina. Mulți sunt atât de săraci, încât în România ar muri de foame. 

Daca va intrebati de ce fura soldatii chiloti si telefoane, lantisoare si masini de spalat, sa va dau cateva cifre despre viata lor de acasa, bine?

Salariul minim in Rusia (exceptand Moscova): 177 de dolari. Adica 800 de lei. Salariul minim in Romania: 1500 de lei.

Amaratii aia din Cita, Vladivostok, Ural si Altai cam atata fac, cateodata si mai putin. Si tot in Rusia oraselor mici si satelor necajite, salariul MEDIU este 300 de dolari, adica 1350 de lei, chiar mai mic decat salariul MINIM din Romania!

Va aduc aminte ca la noi salariul mediu, conform INS, a fost anul trecut de 3800.

Pai iarta-ma, se intelege acum de ce oamenii aia fura? Bine, nu se justifica, pentru ca hotia tot hotie ramane. Dar nu e lacomie! E saracie lucie.

Si e saracie lucie in conditiile in care TOTI au plecat, in 1990, in vremea URSS, de la un venit mediu pe cap de locuitor cu cel putin 20% mai mare decat al Romaniei!

Asa ca atunci cand mai plangeti dupa fabricile lui Ceausescu, ganditi-va ce s-a intamplat cu cei care le-au pastrat pe ale lui Brejnev: i-au tinut pe loc! 

Noi, care le-am facut vant, le-am inchis, le-am facut mall-uri, o ducem acum mai bine, datorita faptului ca intre timp investitiile sosite in tara au creat alte si alte locuri de munca si oportunitati.

Nu mai sunt toate ale noastre. Dar salariile sunt. Si sunt mai mari ca ale rusilor, care au ajuns sa plece la razboi ca sa jefuiasca”, a trabsnus Mândruță.

Comentarii Facebook