Marti 17 Mai

Lucian Bode vrea să facă curățenie în Poliție. Se schimbă procedura de selecţie a polițiștilor din sursă externă


Ministrul de Interne, Lucian Bode, va revizui procedura de selecţie a polițiștilor din sursă externă.

Am decis să reanalizăm la nivelul MAI procesul de recrutare din sursă externă, pe cât de necesar, pe atât de riscant în unele situaţii. Suntem obligaţi să recurgem la această procedură de selecţie pentru a acoperi acest deficit de personal uriaş din MAI, aproape 30.000 de funcții”, a spus Bode.

Vom pune accent în continuare pe recrutarea de specialiști în cadrul MAI, în acțiunile de recrutare din sursă externă”, a adăugat ministrul.

Este de asemenea necesar să creștem cifra de școlarizare, lucru care s-a întâmplat anul trecut. Avem cea mai mare cifră de școlarizare în 2022 din ultimii 5-6 ani. Dincolo de pregătirea din școală, dincolo de pregătirea de câteva luni după recrutarea din sursă externă, considerăm că este extrem de important procesul de pregătire continuă a angajaților MAI”, a spus Bode.

Șoferul omorât interlopii din Bolintin Vale arată că sistemul este putred.

Resurse umane insuficiente, câteodată slab pregătite, câteodată în cârdășie cu puterea politică locală și câteodată în cârdășie cu infractorii. Avem sute de comunități în România ca aceasta, cu 15 - 20.000 de locuitori, din care 2.000 – 3.000 reprezintă populația activă. Ceilalți nu sunt nici șomeri, nici nu înregistrează alte venituri și ne punem întrebarea evident din ce trăiesc. Și avem și răspunsul de unde aceste cifre alarmante pe zona infracționalității, a furturilor și așa mai departe”, a mai spus Bode.

Comentarii Facebook