Ministrul de Interne, șocat de imaginea cu bocancul polițistului care verifica dacă fetița accidentată a murit


Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că a fost șocat de imaginea în care polițistul care a accidentat mortal o fetiță pe trecerea de pietoni a verificat cu bocancul dacă este moartă.

Regret enorm această tragedie care a șocat o țară întreagă. Am o fiică de vârsta Raisei. Nu o putem aduce pe Raisa înapoi. Vorbim de o faptă ireparabilă. Pentru familia îndoliată și pentru opinia publică am obligația să dispun măsuri în limita competențelor legale și să prezint rezultatele. Transmit condolența familiei Raisei și însănătoșire grabnică Mariei.

Am solicitat transparență și celeritate în documentarea acestui caz. Am alocat resurse suficiente și am sprijinit nemijlocit procurorul. Polițistul a fost pus la dispoziție de Poliția Capitalei, care a declanșat verificări cu privire la situația agentului.

Fac precizarea că polițistul se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv misiuni polițienești. Nu executa o misiune cu caracter de urgență. Am văzut că se inducea ideea că dacă era într-o misiune de urgență ar fi fost scutit de anumite obligații. Legea e foarte clară, are obligația cel care conduce o mașină a poliției să circule cu prudență și este scutit doar de partea contravențională nu și de răspunderea penală”, a spus Lucian Bode, într-o conferință de presă.

Ministrul de Interne este șocat de ”imaginea cu bocancul”

Pentru mine, imaginea și comentariile că polițistul a verificat cu piciorul dacă fata trăiește au fost la fel de șocante ca și accidentul în sine. O astfel de imagine nu poate fi concepută, înțeleasă. Am verificat dacă acest lucru s-a întâmplat. Procurorul are acest dosar în administrare și acest lucru este parte în dosar. Sunt martori care spun dacă s-a întâmplat sau nu așa”, a conchis Lucian Bode.

Comentarii Facebook