Duminica 26 Iunie

Lidia Buble trimisă în judecată, după ce a mituit doi polițiști de la rutieră


Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT, după ce a fost prinsă că mituia doi agenți de la poliția rutieră.

Doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti au fost trimiși în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

De asemenea, prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui număr de 2 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi instigare la dare de mită. Cea care a dat mită este Lidia Buble, iar instigatorul este un apropiat care i-a recomandat să îi mituiască pe oamenii legii. 

În 15.02.2021, în intervalul orar 02:32 – 03:11, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza municipiului Bucureşti, cei doi agenți de poliție au pretins şi primit mită, suma de 900 lei, de la o inculpată (Lidia Buble), pe care au oprit-o în trafic, pentru efectuarea unui control de rutină.

Suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită, a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional, întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul pandemiei COVID-19, respectiv nu deţinea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin. (2) din O.U.G. nr. 195/2002, fapt ce constituia contravenţie conform art. art. 101 alin. (1) pct. 18 din acelaşi act normativ.

De asemenea, prin actul de sesizare, s-a reţinut faţă de un alt inculpat, cercetat în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la dare de mită, faptul că, la data de 15.02.2021, în intervalul orar 02:55:30 – 03:01:35, în timpul unei convorbiri telefonice purtată cu inculpata cercetată pentru săvârșirea infracţiunii de dare de mită, a instigat-o pe aceasta să ofere diverse sume de bani cu titlu de mită, cuprinse între 300 lei şi 200 euro către lucrătorii de poliţie”.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului București.

Lidia Bulbe a fost prinsă, după ce s-a lăudat la telefon că i-a mituit pe cei doi agenți, iar telefonul era interceptat de procurori. Citește AICI totul despre acest caz halucinant.

Comentarii Facebook