Luni 6 Februarie

Klaus Iohannis: Am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă din România


Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, 4 martie, după ședința privind gestionarea primăriei de la Palatul Cotroceni, că s-a hotărât să nu mai prelungească dincolo de 8 martie starea de alertă din România și că, odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze evoluția pandemiei care sperăm că va ajunge la final, a mai spus șeful statului. 

Preşedintele a declarat că pandemia este pe o pantă descendentă la noi în ţară şi valul 5 este aproape de a se termina.

Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de vgestionarea acestei situaţii, decizii cu impact major pentru viitor. Am convocat astăzi o şedinţă de evaluare, cu toţi responsabilii din domeniu, în urma căreia am decis să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătăţii este cel care urmează să gestioneze, în continuare, evoluţia pandemiei care sperăm că se apropie de final”, a spus președintele României.

Acesta a arătat că, odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate şi o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, vineri, o şedinţă la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre gestionarea pandemiei de coronavirus.


Comentarii Facebook