Înalt prelat ortodox: Folosirea smartphone-urilor duce la venirea Antihristului


Dependenţa oamenilor de smartphone-uri şi tehnologia modernă ar putea duce la venirea Antihristului, a avertizat liderul Bisericii Ortodoxe din Rusia.

Patriarhul Kirill a spus, într-o declaraţie televizată pe postul naţional de ştiri din Rusia, că ”Antihristul este conducătorul reţelei de internet şi controlează omenirea”.

De fiecare dată când folosiţi dispozitivele, fie că vă place sau nu, fie că activaţi locaţia sau nu, oricine poate afla locul exact un vă aflaţi, interesele pe care le aveţi şi fricile de care suferiţi”, Patriarhul Kirill a spus pentru Rossiya 1.

Dacă nu se poate încă, este mai mult ca sigur că tehnologiile viitoare vor permite accesul la folosirea acestor informaţii.”

Vă puteţi imagina câtă putere va sta în mâinile celor care obţin informaţiile cu privire la ce se întâmplă în lume?

Un astfel de control prezice venirea Antihristului.”

Patriarhul Kirill a spus că Biserica nu este este împotriva „progresului tehnologic”, doar împotriva ”dezvoltării unui sistem al cărui scop principal este controlul identităţii umane”. Dar nu toţi utilizatorii reţelelor de socializare s-au lăsat convinşi.

Biserica nu este împotriva ştiinţei şi progresului tehnologic, dar este îngrijorată de libertăţile individului. Da, cum să nu!”, a glumit un comentator pe Twitter.

Comentarii Facebook