Germania prelungește lockdown-ul până pe 14 februarie


Germania a extins lockdown-ul până la 14 februarie, cu noi reguli care fac obligatorie purtarea măștii în magazine și în transportul public, scrie The Guardian.

În cadrul unui summit virtual, Angela Merkel și șefii din 16 landuri federale au fost de acord să continue impunerea restricțiilor privind adunările și închiderea grădinițelor, școlilor, restaurantelor și magazinelor neesențiale până la mijlocul lunii viitoare.

Purtarea măștilor confecționate este interzisă în Germania

O nouă regulă va interzice populației să poarte măști confecționate acasă sau eșarfe în magazine sau în trenuri și autobuze, impunând folosirea „măștilor clinice”.

Landul german din sud Bavaria și Austria au  introdus săptămâna aceasta reguli de purtare a măștilor FFP2, deși mai mulți virusologi avertizează că măștile respiratorii trebuie montate profesional pentru a garanta o protecție eficientă.

Merkel și liderii landurilor au fost de acord să urmărească reducerea contactelor în transportul public, deși fără o oprire completă a traficului de autobuze și metrou din interiorul orașului, așa cum au discutat anterior.

Germania a înregistrat aproape 1.000 de decese din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore și 11.369 de noi infecții. De la începutul pandemiei, Germania a raportat 2.052.028 de contaminări și 47.622 decese.

Comentarii Facebook