Miercuri 24 Aprilie

FOTO - „Prin această simplă hârtie, vreau să-i mulțumesc, pentru că a salvat viața fiicei mele”. Mesajul emoționant al unei mame pentru eroul fiicei sale


Deși aflat în timpul liber, un jandarm a lăsat totul deoparte și a devenit erou pentru trei tineri. Florin se îndrepta spre casă, după muncă, când a ajuns la locul unui accident. Tânărul nu a stat pe gânduri și a intervenit. Patru tineri, trei băieți și o fată, rămăseseră prizonieri între fiarele autoturismului din care ieșea fum. A deconectat bornele bateriei și a început să-i scoată pe rând pe cei încarcerați. 

florin jandarm 1.jpg

A devenit erou într-o secundă

Fata de 17 ani era inconștientă. Era plină de sânge și nu reacționa. Florin a intervenit din nou și i-a acordat primul ajutor. A devenit într-un clipă eroul adolescentei. Mama fetei a ținut să-i mulțumească, trimitând o scrisoare emoționantă la Jandarmeria Constanța. A vrut să își arate recunoștința celui care a spus binele tinerilor mai presus de orice.  „Doresc ca prin această simplă hârtie să aduc mulțumiri colegului dumneavoastră, Florin Cotîrlă, cel care a salvat viața fiicei mele”, a scris mama tinerei. Colegii lui Florin au postat pe Facebook povestea tânărului erou, postarea a strâns sute de aprecieri și comentarii de laudă. 

Povestea lui Florin a fost relatată pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române

Florin se îndrepta spre casă. Tocmai ieșise din serviciu. Era aproape ora 20.00. Pe partea stângă a drumului a văzut la un moment dat o mașină grav avariată din care ieșea fum. A oprit imediat și a mers să vadă despre ce este vorba. Dinspre mașină se auzeau strigăte de ajutor. Patru tineri - 3 băieți și o fată - erau prinși între fiarele mașinii. A deconectat bornele bateriei de la mașină, pentru că era un pericol iminent ca aceasta să ia foc.

Florin a verificat apoi starea victimelor, timp în care a sunat și la 112 și a solicitat un echipaj medical. Cei trei băieți erau conștienți, dar se aflau în stare de șoc. A reușit să îi scoată pe rând din autoturism. Fata, însă, o tânără de 17 ani, nu dădea semne de cooperare. Avea puls, însă era inconștientă. Fața si mâinile îi erau acoperite de sânge și nu putea reacționa la niciun impuls. Și-a dat seama că era vorba despre o situație gravă.

Cursurile de prim-ajutor pe care le-a urmat, dar și sfaturile fratelui său, care este medic, l-au ajutat pe Florin să ia deciziile corecte în ce privește intervenția în cazul fetei. La îndrumarea asistentei de pe echipajul medical, Florin a reușit să îi pună fetei gulerul și să o scoată, astfel, din mașină, conducându-o spre ambulanță.

La scurt timp de la această întâmplare, la sediul Jandarmeriei Constanța, unitatea unde Florin își desfășoară serviciul, s-a primit o scrisoare de mulțumire pentru modul în care colegul nostru a intervenit, salvând viața celor 4 tineri. Scrisoare era un gest de recunoștință din partea mamei fetei căreia Florin i-a acordat nu doar primul ajutor, ci o șansă la viață.

Florin Cotîrlă lucrează în Jandarmerie de doar 3 luni. Este subofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și are gradul de sergent major”, au scris colegii tânărului jandarm. 

florin jandarm 2.jpg

Scrisoarea de mulțumire a mamei victimei salvată de Florin 

Doresc, prin această simplă hârtie, să aduc mii de mulțumiri și felicitări colegului dumneavoastră Sergent Major COTÎRLĂ FLORIN care, în seara zilei de 01.11.2022 în jurul orelor 19:50, în timp ce se întorcea de la serviciu către casă, între localitățile Mircea Vodă și Satu Nou, a observat pe partea stângă a carosabilului autoturismul în care se afla fiica mea, răsturnat, și din care ieșea fum. 

Colegul dumneavoastră a intervenit prompt și a observat că în autoturism, alături de fiica mea, mai erau 3 tineri, iar după le-a verificat semnele vitale a constatat că doar fiica mea nu răspundea la întrebările puse de el. 

După ce i-a scos din mașină și a observat că fiica mea nu răspunde la întrebări, a apelat la serviciul unic de urgență 112, solicitând un echipaj de ambulanță la fața loclui. În tot acest timp, până la sosirea ambulanței, acesta i-a acordat primul ajutor ficei mele, cât și celor trei tineri din mașină până ce aceștia au fost transportați la Spitalul Județean Constanța”, este doar o parte din scrisoarea femeii care a redat în detaliu momentele în care viața ficei sale stătea în mâinile bărbatului care a salvat-o.  

florin jandarm 3.jpg

Sursa foto: Facebook 

Comentarii Facebook