Marti 31 Ianuarie

Care a fost cel mai căutat cuvânt pe Google în 2022. „Moartea reginei Elisabeta” și „Ucraina”, în topul căutărilor din întreaga lume


Gigantul american Alphabet, compania mamp Google, a prezentat miercuri, 7 decembrie, raportul său anual „Year in Search”, dezvăluind care a fost cel mai căutat cuvânt pe motorul de căutare Google în 2022. 

Cuvântul „Wordle” a fost termenul cel mai căutat pe Google în 2022 la nivel mondial. „Wordle” reprezintă jocul de cuvinte lansat de inginerul software Josh Wardle în 2021, care se bucură de mare succes la nivel internațional, scrie BBC. Utilizatorii de internet care joacă Wordle primesc șase șanse să ghicească cuvântul zilei. Acesta este mereu un cuvânt format din cinci litere și este același pentru toți jucătorii.

Wordle a devenit atât de popular încât căutările pe Google efectuate de jucătorii disperați care căutau răspunsul corect au afectat rezultatele din Google Trends. Totodată, șapte din primele 10 cele mai căutate definiții în 2022 au fost cuvinte-răspuns pentru Wordle.

Alte mari evenimente și-au pus amprenta pe rezultatele căutărilor online. „Moartea reginei Elisabeta a II-a”, în septembrie, s-a aflat în top cinci căutări la nivel global. „Ucraina” a fost al treilea cel mai căutat termen în anul 2022

În ceea ce privește căutările legate de vedete „Johnny Depp” s-a aflat pe primul loc, în urma procesului de defăimare împotriva actriței Amber Heard din vară. Depp a fost urmat de „Will Smith”, o mare de oameni a devenit interesată de el, după ce l-a pălmuit pe comediantul Chris Rock pe scena premiilor Oscar. 


Comentarii Facebook