FOTO - China îşi numără morţii, după ce ploile torenţiale s-au abătut asupra ţării cu forţa unui potop: „E sfârșitul lumii, cel puțin pentru noi este!”


Zece persoane au murit în China după ce ploile torențiale din provincia centrală Hunan au cauzat evacuarea a sute de mii de locuitori, a relatat presa de stat. 

Ploile abundente sunt frecvente în centrul și sudul țării la sfârșitul primăverii și începutul verii. Aceste ploi torențiale, care au început la 1 iunie, au dus și la evacuarea a aproximativ 286.000 de persoane, a anunțat, miercuri, ageniția de știri Xinhua. Peste 2700 de case au fost complet distruse de ape: „E sfârșitul lumii, cel puțin pentru noi este!”. 

china inundatii.jpg

Cel puțin  10 morți după inundațiile teribile din China

Potrivit ultimei actualizări de informații, miercuri,  98 iunie, 10 persoane au murit și 3 sunt încă dispărute, a declarat Li Dajian, un oficial provincial responsabil cu gestionarea inundațiilor. „Ploile abundente au provocat o creştere semnificativă a nivelului apei în râuri şi lacuri. Întreaga provincie, la toate nivelurile, este mobilizată şi face tot posibilul pentru a preveni”, apariția dezastrelor, a anunțat joi, 9 iunie, guvernul provincial într-un comunicat. 

china inundatii 2.jpg

„Potop” în China. Niveluri „istorice” ale precipitaţiilor

Ploile au afectat aproape toată provincia Hunan, iar unele staţii meteorologice au raportat chiar „niveluri istorice” de precipitaţii, potrivit New China. Autorităţile au adus corturi, paturi pliabile, alimente şi îmbrăcăminte în zonele afectate, a mai precizat New China, conform news.ro.

china inundatii 3.jpg

În 2021, China a fost lovită de cele mai grave inundaţii din ultimii 10 ani, cu precipitaţii foarte abundente în centrul ţării, care s-au soldat cu peste 300 de oameni morţi. Majoritatea au murit în inundaţii şi alunecări de noroi în oraşul cel mai grav afectat, Zhengzhou, unde mulţi şoferi au fost prinşi de creşterea bruscă a apelor în tunelurile rutiere.

china inundatii 4.jpg

Într-o parte de lume se duce un război, în alta se omoară copiii în timpul orelor și în cealaltă mor oamenii din cauza potopului, mie îmi sună a filme SF, cele legate de sfârșitul lumii”, declară un tânăr. 

Sursa foto: Profimedia

Comentarii Facebook