FOTO - Adolescent de 16 ani din Turcia, scos de sub dărămături de salvatorii români, după ce s-a înregistrat o nouă replică a cutremurului


Echipele din românia continuă misiunea salvatoare din Turcia. În dimineața zilei de miercuri, 8 februarie, în zona de intervenție indicată de autoritățile turce, salvatorii români au identificat o persoană conștientă, un adolescent de 16 ani, blocat sub dărâmături, transmite IGSU. 

După mai multe ore de intervenție, în site-ul de acțiune al salvatorilor români, s-a înregistrat o replică cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter, fapt care a dus la modificări ale elementelor prăbușite, îngreunând astfel misiunea de salvare a adolescentului. S-a solicitat în sprijin un excavator pentru a susține partea superioară a construcției, iar echipa mixtă de sprijin a continuat misiunea de salvare, prin crearea unui tunel de acces la victimă.

isu turcia 2.jpg

După 20 de ore de muncă, românii au reușit să slveze adolescentul

Cu eforturi susținute și peste 20 ore de muncă continuă, echipa din România a reușit să-l salveze pe tânărul blocat sub dărâmături, acesta fiind conștient și cooperant. Pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun, acesta a fost predat echipajelor medicale.

Până la acest moment, echipa mixtă din România a reușit să salveze 4 persoane, victime ale seriilor de cutremure produse în Republica Turcia. Pe parcursul nopții, la indicația autorităților turce, echipa din România a mai desfășurat 2 misiuni de căutare în 2 site-uri diferite. Din nefericire, nu au fost identificate persoane în viață.

În prezent, echipa se deplasează la o nouă clădire P+8, prăbușită total, pentru executarea unei operațiuni de căutare. În acest site sunt deja echipe de intervenție locale și o macara de mare tonaj, dar autoritățile turce au solicitat sprijin, a transmis în dimineaţa de joi, 9 februarie, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania.

isu turcia 3.jpg

Citește și: FOTO - Mai mulți voluntari din Cluj, alături de câinii lor de salvare, s-au alăturat echipei care a plecat în Turcia

Reamintim faptul că la acest moment, în Turcia sunt prezente 2 echipe de sprijin din România, formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, care se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor internaționale venite în sprijin.

Citește și: România trimite salvatori în Turcia, după cutremurul de 7,8 care a distrus sudul țării. Sute de oameni și-au pierdut viața


Comentarii Facebook