Miercuri 24 Aprilie

O mamă și doi copii din Republica Moldova, morţi în urma dezastrului din Turcia. Alţi 27 de moldoveni sunt în continuare dispăruţi


Trei persoane din Republica Moldova au murit în urma dezastrului produs de cutremurele din Turcia. Potrivit deschide.md, este vorba despre o femeie de 36  de ani și doi copii, care locuiau în orașul Hatay, la granița cu Siria. Alți 27 de moldoveni sunt continuare dispăruți, a anunțat ministerul de Externe din Republica Moldova. 

Din 7 februarie, până în prezent, reprezentanții ambasadei au depus eforturi pentru contactarea a 48 de persoane din lista celor aflați în regiunile afectate, dintre care 17 cetățeni moldoveni au raportat că sunt în siguranță, 4 persoane au solicitat asistență consulară de specialitate, iar în cazul a 27 de persoane sunt continuate eforturile de stabilire a comunicării cu misiunea diplomatică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Daniel Vodă, scrie deschide.md. 

De asemnea, prin intermediul ambasadei Republicii Moldova la București, doi cetățeni moldoveni, care dețin dubla cetățenie română, au solicitat asistența pentru repatriere din orașul turc Malatya la București, a precizat Daniel Vodă. Este vorba despre doi studenți la medicină, plecați în Turcia ărin programul Erasmus. Operațiunea de evacuare este realizată de partea română. 

Regiunea Hatay, aproape ştearsă de pe fața pământului

Hatay este regiunea din Turcia afectată de cutremurele din urmă cu două zile în proporție de peste 60 – 70%. În baza românească a pompierilor se află 60 de salvatori, care au ajuns în urmă cu 48 de ore și care au reușit deja să salveze de sub darămaturi câteva persoane, potrivit Observator. Toți muncesc prin rotație pentru a putea face față cerințelor foarte mari.

Totodată, România a decis, miercuri, să mai trimită o echipă de salvatori în Turcia, alături de cadre medicale și personal cu câini special antrenați pentru căutări. Și o nouă tranşă de bunuri de strictă necesitate a fost scoasă din rezervele de stat.  


Comentarii Facebook