Familia și prietenii militarilor ruși decedați în Ucraina nu cred în atrocitățile pe care le-au comis aceștia înainte de moarte: Nu ar face niciodată asta


În timp ce orașele din Ucraina sunt sub ruinele războiului, Moscova susține în continuare că nu a ucis niciun civil în mod voit, ba mai mult, chiar „îi ajută” pe aceștia să ajungă pe coridoare umanitare pentru a fi evacuați din zona de bombardamente. Văduvele militarilor ruși, care au murit în timpul invaziei din Ucraina, nu cred în măcelul la care au participat soții lor.

Mormintele din cimitirele din Rusia sunt acoperite cu flori, steaguri și embleme ale armatei ruse. Militarii îngropați acolo și-au pierdut pe rând viața începând cu 24 februarie, data la care a început „operațiunea militară specială” a președintelui Putin în Ucraina.

„Nu cred aceste falsuri. Știu cum ne-a învățat Serghei. Nu ar face niciodată așa ceva”

Într-un material publicat de BBC, un soldat rus merge cu flori la mormântul camaradului său. „A fost ca un al doilea tată pentru mine și pentru băieți (ceilalți soldați). Îl iubim, îl respectăm și îl plângem”, spune soldatul pe nume Dimitri. 

soldat rus cu serghei.jpg

Dimitri (stânga) împreună cu comandantul batalionului său, Serghei (dreaptă) care și-a pierdut viața în Ucraina.

Rusia este condamnată pentru măcelul făcut în Ucraina, dar Dimitri, și mulți alții ca el, nu cred acuzațiile. „Nu cred aceste falsuri. Nu le voi crede niciodată. Știu cum ne-a învățat comandantul meu, Serghei, să acționăm. Am încredere în camarazii mei și în armata mea. Ei nu ar face niciodată așa ceva”, spune soldatul. 

Această certitudine că Rusia are dreptate, iar Occidentul minte, este adânc înrădăcinată în mentalitatea colectivă a poporului rus prin ani de mesaje subliminale venite dinspre presa de stat. Kremlinul își folosește controlul asupra televiziunii pentru a-i convinge pe ruși că trăiesc într-o fortăreață asediată de idei occidentale și americane și că sunt înconjurați de inamici precum NATO, America, Marea Britanie și UE.

Soțiile soldaților ruși care și-au pierdut viața în Ucraina, nu vor să creadă atrocitățile pe care le-au comis aceștia înainte de moarte

soldat cu sotia rusia.jpg

Serghei împreună cu soția sa în toamna anului 2021.

Văduva militarului Serghei este de aceeași părere cu Dimitri: Nu crede că soțul ei sau armata rusă ar putea produce asemenea atrocități în Ucraina. „Nu am vrut să cred așa ceva. Nici acum nu cred în totalitate. Știu că toată lumea este împotriva noastră. Acuză Rusia de orice”, spune aceasta. 

Sursa Foto: BBC

Comentarii Facebook