Expert italian: Epidemia de coronavirus va fi stopată prin carantină, nu printr-un vaccin


Epidemia de coronavirus va fi stopată prin măsuri de carantină, nu cu un vaccin, care va fi disponibil probabil prea târziu, a precizat pentru AFP profesorul Massimo Galli, conducătorul departamentului de boli infecțioase de la spitalul Sacco din Milano, informează Agerpres.

Această epidemie va fi stopată nu datorită unui vaccin, care în niciun caz nu va fi disponibil atât de devreme pentru a o opri, ci graţie măsurilor de carantină pe care le luăm, măsurilor de limitare a circulaţiei virusului. (...) Sperăm cu toţii ca un vaccin să fie disponibil cât mai curând”, a explicat Massimo Galli, care a izolat o versiune italiană a coronavirusului.

Aş fi foarte fericit dacă s-ar confirma că vaccinul ar putea fi gata până în aprilie”, a mai adăugat Galli.

În Italia, 11 orașe sunt închise, iar în interiorul acestora toate spaţiile publice (biserici, baruri, biblioteci, şcoli, muzee, primării) nu pot fi folosite. Persoanele care încearcă să iasă din aceste zone sunt pasibile de sancţiuni.

De asemenea, școli, muzee şi biserici şi-au închis porţile în trei dintre cele mai mari regiuni din nord: Lombardia (Milano), Veneto (Veneţia), Emilia-Romagna (Bologna), unde mai multe târguri şi evenimente expoziţionale au fost amânate.

În Italia, de luni până marți au apărut 450 de noi cazuri, depășind 2.500 de contaminați și ajungând la 79.


Comentarii Facebook