Vineri 30 Iulie

Un român a găsit leacul pentru coronavirus


Un inginer din Bistrița susține că a găsit leacul pentru coronavirus. Este vorba despre un aparat care generează ozon și poate fi folosit pentru distrugerea bacteriilor și virușilor existenți în aer și apă.

Inginerul Ioan Borodi lucrează la Institutul de Cercetare pentru Tehnologii şi echipamente de protecţia mediului din parcul municipal.

Aparatul său, denumit EDO-05, a fost inventat în 1996.

Aparatele au fost testate pe bacterii. Ori virușii, în fața ozonului, sunt mai puțini rezistenți în fața ozonului decât bacteriile. Deci e clar că și virușii ar putea fi distruși de ozon. Dar singurii care ar putea atesta acest fapt ar fi cei de la Institutul Virusologic de pe Mihai Bravu, din București. Dar nu l-ar putea testa pe Coronavirus, pentru că nu-l au. L-ar putea testa în schimb pe alți viruși… Am discutat cu ei, dar ca să-l testeze mi-au cerut 5.000 de euro. Le-am explicat că nu sunt Ministerul Sănătății, ca să am atâția bani… Eu vi-l pun la dispoziție, dar nu am să vă dau 5.000 de euro – le-am spus…”, ne-a mai povestit Ioan Borodi, citat de bistrițeanul.ro.

Am aparate de tipul acesta, la mine în casă. Eu le folosesc. Am vândut dintre ele și altora. Am vândut și unor medici de familie din Bistrița sau unor medici de la Secția de Infecțioase de pe Alba Iulia… Peste 100 – în ultimii ani. Îți protejezi cu ele sănătatea, practic. Sunt brevetate, sunt protejate de brevete de invenții. Am fost cu ele la tot felul de Saloane de inventică… Dar lumea s-a uitat la mine ca la un extraterestru… ce să fac mai mult…?! E o treabă fină, de micro-biologie… Nu toată lumea se pricepe”, a mai punctat Ioan Borodi.

Un asemenea aparat de purificare a aerului costă cam 200 de euro, a mai spus inginerul Ioan Borodi. ”Mult temutul Coronavirus, ca și alți viruși, se transmite prin aer, prin strănut. Prin atingere, virusii se multiplică în organism, pentru că sunt anaerobi. Ei pot fi distruși cu ozon, igienizând încăperea sau, dacă au ajuns în plămâni, inhaland aer ozonat. Dacă au ajuns în stomac, se pot distruge bând apă ozonată. Virușii sunt distrusi de ozon, în timpi scurți de câteva minute. Spre deosebire de bacterii – care au o barieră protectoare suplimentară”, conform sursei citate

Comentarii Facebook