Miercuri 17 August

Berea Corona, pierderi de 170 de milioane de dolari din cauza coronavirusului


Compania care deține berea Corona are pierderi uriașe din cauza epidemiei cu noul coronavirus.

Anheuser-Busch In Bev deține unele dintre cele mai cunoscute mărci de bere din lume, între care Budweiser, Stella Artois, Beck's și Corona.

De când coronavirusul s-a răspândit în toată China, compania a înregistrat pierderi de 170 milioane de dolari, cu toate că se așteptau vânzări record prilejuite de sărbătorirea anului nou chinezesc, potrivit Independent.

Compania apreciază că scăderea profiturilor este cauzată de faptul că, de teama coronavirusului, foarte puține persoane mai ies în oraș, în China. Frica de coronavirus afectează viață de noapte din țările lovite de noua epidemie, iar multe baruri și restaurante își închid ușile mai devreme.

Au fost și oameni care au crezut că marca de bere are legătură cu virusul. Sunt oameni care cred că berea mexicană Corona Extra are legătură cu epidemia de coronavirus din China, arată Business Insider.

Pe Google, căutările ”virusul de bere corona”, ”virusul de bere” și ”coronavirus bere” sunt în creștere masivă din 18 ianuarie, potrivit datelor Google Trends.

În perioada 18-26 ianuarie, căutările pentru ”bere corona virus” au crescut cu 2.300% la nivel mondial, potrivit Google Trends. Căutările pentru ”virus bere” au crescut cu 744% în aceeași perioadă, iar căutările pentru ”coronavirus bere” au crescut cu 3.233%.

Comentarii Facebook