”Este o sfidare totală”. Polițistul care a accidentat mortal o fetiță pe trecerea de pietoni contestă probele video


Constantin Popescu, polițistul care a lovit-o mortal, la începutul anului, pe Raisa, fetița de 11 ani, pe o trecere de pietoni din București, contestă autenticitatea probelor video.

Sfidare totală, până în ultimul moment, din partea polițistului Popescu. Deși citat astăzi pentru ultima audiere înaintea trimiterii dosarului în judecată în cauza privind moartea fetiței Risa, acesta nu s-a prezentat la audiere și nici nu a depus vreun motiv în care să fi adus vreo justificare pentru gestul său”, a transmis, vineri, avocatul Adrian Cuculis.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, avocatul a constatat că ”acesta contestase inclusiv autenticitatea și legalitatea probelor video care surprindeau momentul impactului mortal”.

Tatăl Raisei spune că va merge până-n pânzele albe pentru a face dreptate.

Eu mă întorc de la cimitir. Azi trebuia să fie ziua Raisei. Ne ajută Dumnezeu să trecem peste asta, fără puterea lui nu putem să trecem peste asta.

Este o nedreptate ceea ce se întâmplă. În România, avem oameni incompetenți. Nu înțeleg de ce durează așa mult o procedură. În prima secundă, trebuia să fie arestat măcar 30 de zile, 90 de zile, să nu conducă decât după proces.

El cum l-ați văzut este un om grăbit… Este nedreptate pentru că nu se vrea binele în țara asta. Se ajută între ei infractorii. Dacă furi o tigaie din magazin ești arestat. Un criminal, dacă omoară, că Popescu este un criminal, face ce vrea el.

Oamenii au mers în fața Secției 5 de Poliție să strige nedreptatea. Dacă o bătrână merge în piață să vândă, ca să facă bani de medicamente, să mai rotunjească pensia, este amendată.

Probabil, pe 16 mai el și-a serbat și ziua de naștere… că a împlinit 32 de ani, cu lăutari, tot ce trebuie. Eu de ziua copilului meu, merg la cimitir. Duc flori și aprind lumânări. Este nedreptate în țara asta. Noi suntem doar niște păpuși, niște plătitori de taxe, atât”, a mărturisit acesta.

Agentul Constantin nu a contactat familia în niciun fel, numai printr-o scrisoare redactată de avocatul acestuia, mai spune tatăl fetei.

Nu m-am întâlnit în niciun fel cu el. Aș fi vrut să mă întâlnesc cu el, dar nu m-am întâlnit niciodată… dar mă voi întâlni o dată și o dată, față-n față cu el. Să-l privesc în ochi… dacă stau să mă gândesc nu aș avea ce să discut cu un criminal. Nu ne-a sunat, probabil că… să mă sune să-mi zică ce?! A încercat să se scuze prin scrisoarea aia, care e scrisă de avocatul lui sau de altcineva, nu de el. Asta este realitatea”, a adăugat Iulian Barbu, tatăl Raisei.

Polițistul a lovit două fete pe trecerea de pietoni, una decedând, iar apoi a verificat cu bocancul dacă aceasta este moartă.

Comentarii Facebook