Elevii și studenții obligați să poarte la ore numai măști de uz medical


Măștile textile vor fi interzise în școli și universități, urmând să fie purtate în spațiile închise, a anunțat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. 

Activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare. În cazul în care condițiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfășura în interior până la incidența de 2 la mie, fără mască de protecție”, a spus ministrul.

Elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal, precum și studenții trebuie să folosească măști de uz medical, fiind interzise cele textile.

Avem în vedere menținerea acestor măsuri deoarece cifrele privind severitatea infecției la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național”, a spus Mihăilă, citată de Mediafax.

Elevii vor merge la școală, cu respectarea normelor de protecție până, când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor se menține sub 6 la mia de locuitori.

Peste această limită, s-ar putea ca elevii să învețe online sau hibrid, cu învățământ online pentru copiii nevaccinați și netrecuți prin boală și posibilitatea de a continua învățământul față în față pentru copiii vaccinați sau trecuți prin boală în ultimele 180 de zile.

Comentarii Facebook