După ce toate zborurile Blue Air au fost suspendate, românii blocați în străinătate vor fi aduși acasă de aeronavele Tarom


Guvernul intervine pentru a gestiona situația cetățenilor români afectați de suspendarea zborurilor efectuate de aeronavele companiei Blue Air care trebuiau să revină în țară pe parcursul săptămânii în curs. Soluția guvernului este să trimită avioane de la compania Tarom pentru a-i aduce acasă pe românii blocați în străinătate

Citește și: Blue Air suspendă TOATE zborurile din și către România

Premierul Nicolae Ciucă a discutat, marți sera, cu miniștrii de resort și cu autoritățile implicate în gestionarea situației cetățenilor români afectați de anularea tuturor zborurilor BlueAir, înspre și dinspre România, și a dispus ca prioritară să fie aducerea în țară a cetățenilor aflați pe aeroporturile din afara granițelor.

După centralizarea datelor, aeronavele companiei Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare aducerii în țară a românilor aflați peste graniță, a dat asigurări premierul. 

Cetățenii români aflați în străinătate, afectați de anularea recentă a zborurilor companiei Blue Air, își pot notifica situația și se pot adresa Ministerului Afacerilor Externe fie contactând cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României din statul în care se află (click pe link pentru datele de contact https://econsulat.ro/Home/DateDeContact). Aceştia pot contacta şi Centrul de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate (CCSCRS), telefonic la numărul de mobil 0040751084537 sau prin email la adresa callcenter@mae.ro”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe din România. 

Important! În cazul grupurilor de turiști, este recomandat ca o singură persoană să contacteze personalul consular, informațiile obținute de aceasta urmând a fi diseminate și celorlalți cetățeni români din grup”, au mai transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor de Externe. 

Din păcate, mulți cetățeni aflați în nevoie au solicitat ajutorul conform procedurii anunțate, dar nu au primit nici un răspuns. Pe de altă parte, sunt şi alţi mii de români care aveau cumpărate curse şi urmau să zboare în această spătămână cu Blue Air şi care caută modalităţi de a-şi recupera banii plătiţi companiei pentru bilete.


Comentarii Facebook