Sambata 26 Noiembrie

Apple, amendată pentru că vinde telefoane fără încărcător: „O discriminare deliberată a consumatorilor”


Ministerul Justiției din Brazilia a cerut ca toate vânzările de telefoane Apple care nu includ  un cărcător să fie anulate. Compania a primit inclusiv o amendă tocmai pentru a descuraja această practică de a vinde telefoane mobile fără încărcător. 

Apple a fost amendată cu aproximativ 2,38 milioane de dolari în Brazilia, din cauza faptului că nu mai include încărcătoare în cutiile iPhone-urilor pe care le vinde. Guvernul brazilian a acuzat Apple de „discriminare deliberată a consumatorilor” și i-a cerut, totodată, să anuleze toate vânzările de telefoane care nu sunt însoțite de încărcătoare, relatează news.ro. 

Apple a susţinut, la fel ca şi înainte, că decizia de a nu mai livra încărcătoare împreună cu iPhone-urilor contribuie la reducerea poluării, însă, oficialii brazilieni au respins afirmaţia, susţinând că nu există dovezi în acest sens.

Apple a anunţat că va contesta decizia

Compania americană a renunţat la încărcătoare în 2020. De atunci, însă, mulţi alţi producători de smartphone-uri i-au călcat pe urme, fără a fi luaţi în vizor de autorităţi. Apple va prezenta astăzi seria iPhone 14, care, cel mai probabil, nu va include nici ea un încărcător.

Sursa foto: Notebookcheck

Comentarii Facebook