Blue Air suspendă TOATE zborurile din și către România


Compania Blue Air suspendă toate zborurile de plecare de pe aeroporturile din România până luni, 12.09.2022. Totul se datorează unei popriri pe conturi din partea Ministerului Mediului.

Blue Air nu mai poate achita costurilor cu operarea zborurilor zilnice, astfel că a decis să sisteze toată activitatea de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022.

Administratia Fondului de Mediu a pus poprire pe conturi pentru ca Blue Air nu ar fi platit certificatele de CO2.

De asemenea, OMV nu mai vrea sa furnizeze kerosen pentru ca au acumulat foarte mari datorii.

Declarațiile și acțiunile iresponsabile ale unui reprezentant al statului român, precum și decizia intempensivă de blocare a tuturor conturilor bancare ale societății, au adus Blue Air în situația nedorită de a își reduce operațiunile pentru perioada imediat următoare, cu scopul de a facilita finalizarea analizei impactului din partea investitorilor și al obținerii autorizațiilor necesare în vederea discuțiilor cu investitorii”, arată compania.

Acu, sunt aproape 4.000 de pasageri sunt afectați.

Marți sunt anulate șapte curse la sosiri pe aeroportul Otopeni, respectiv cele care ar trebui să vină din PARIS, ATENA, CLUJ, DUBROVNIC, STOCKHOLM, LYON, PALMA DE MALLORCA.

La plecări, în schimb sunt anulate nouă curse, respectiv DUBROVNIC (DBV) 15:45, PALMA DE MALLORCA (PMI) 15:15, CLUJ NAPOCA (CLJ) 16:20, OSLO(GARDERMOEN) (OSL) 18:10.

Comentarii Facebook