Miercuri 1 Februarie

„Dumnezeu să te odihnească în pace, copil nevinovat!”. Rareș a plecat în căutarea unei vieți mai bune, dar nu a mai revenit acasă


Durere nemărginită pentru o familie din comuna Cozieni, județul Buzău. Un tânăr s-a înecat într-un lac din Germania, la doar 18 ani. Plecase în căutarea unei vieți mai bune, pentru el și cei șapte frați ai săi, însă nu a mai revenit acasă. 

Rareș Ilie plecase de doar trei săptămâni în Germania, împreună cu câțiva prieteni, în căutarea unei vieți mai bune. Își pierduse tatăl, iar mama era bolnavă. Acasă, în comuna Cozieni, județul Buzău, mai avea încă șapte frați. Motiv pentru care, băiatul nu a ezitat la doar 18 ani să-și încerce norocul într-o altă țară. Nimeni nu bănuia că primul drum afară, avea să fie și ultimul.

Tânărul își găsise de lucru în domeniul grădinăritului și spațiilor verzi. În urmă cu o săptămână, după ce și-a terminat tura, românul a mers la lacul Kaltenbachsee, în orășelul german Muggensturm, cu câțiva prieteni. A intrat în apă, iar la un moment dat nu a mai ieșit. Cel mai probabil a fost tras de curenți la fund. Cei prezenți au sunat serviciile de urgență, care au trimis imediat în teren echipe de căutare-salvare. După două ore de căutări, Rareș Ilie a fost scos din apă fără viață, scrie reporterbuzoian.ro.

Familia tânărului a fost anunțată, iar vestea a căzut ca un șoc pentru aceștia. Frații tânărului au făcut apel la oameni și a fost lansată o campanie de strângere de fonduri pentru a strânge banii necesari pentru aducerea lui Rareș Ilie în țară. Iar acum, după o săptămână de la tragedie, cei dragi îl așteaptă acasă pentru înmormântare.

Mesaje emoționante ale apropiaților și nu numai au fost postate pe rețelele de socializare. „Păcat de tine tinere”, „Dumnezeu să te odihnească în pace copil nevinovat!”, „Ai plecat prea devreme, dar mereu o sa fii în inimile noastre”, „Dumnezeu să-l odihnească..putere familiei să depășească marele necaz”, „Prea devreme ai plecat frățioare, Dumnezeu să te odihnească în pace vei rămâne în inimile noastre”, scrie Observator. 

Comentarii Facebook