Discursul premierului Viktor Orban a „impresionat complet” un jurnalist rus pro-Kremlin: „Putin și Orban împărtășesc valori comune”


Jurnalistul pro-Kremlin Vladimir Soloviov a difuzat o parte din discursul premierului ungar, Viktor Orban, susținut în weekend la Băile Tușnad, în care spunea că dacă fostul președinte american, Donald Trump ar fi rămas la putere în Statele Unite, iar Angela Merkel rămânea la conducerea Germaniei, „cu siguranță nu ar mai exista niciun fel de război în Europa”, precizând că „din păcate nu am fost atât de norocoși”. 

Soloviov și-a arătat public admirația față de discursul premierului din Ungaria, spunând că este complet de acord cu afirmațiile lui Orban, menționând că Donald Trump, Vladimir Putin și Viktor Orban împărtășesc valori comune și văd lucrurile la fel. Invitații emisiunii au reacționat la cele prezentate de jurnalistul rus, însă, contrar așteptărilor lui Soloviov, au existat diferențe majore între opiniile acestora

Soloviov, propagandistul numărul unu al Kremlinului 

Realizatorul emisiunii a făcut mai multe afirmații puternice. Una dintre acestea a fost că regimul fascist al lui Zelenski este în stare să trimită asasini în toate părțile lumii pentru a se ocupa de cei care i se opun, astfel că se poate gândi şi la faptul că probabil o să vrea să îl omoare şi pe realizatorul de emisiune al televiziunii americane Tucker Carlson, susţinător al lui Donald Trump.

Și alți ruși influenți împărtășesc aceleași  idei pro-Putin

Andrei Sidorov, profesor de științe politice la Universitatea de Stat din Moscova, a spus că Trump și republicanii ar trebui să câștige alegerile din noiembrie. Iar când prezentatorul de emisiune l-a întrebat dacă Rusia ar trebui să ajute în acest sens, a spus: „dacă putem, trebuie să ajutăm”. 

Desigur, partea despre declaraţiile rasiste ale premierului ungar nu a fost prezentată în această emisiune, în schimb a fost prezentată pe larg în alte părţi.


Comentarii Facebook