Joi 22 Octombrie

Cum se simte Viorel Cataramă, după ce a fost într-un focar de coronavirus pentru a se infecta


Viorel Cataramă a mers în Ialomiţa, la Bărbuleşti, în plin focar de coronavirus pentru a se expune virusului și demonstra că boala nu este atât de gravă. El a cerut și spitalelor să îl ajute, dar nu a găsit sprijin. 

După cum era de așteptat, poliția i-a deschis un dosar penal pentru zădărnicire în combaterea bolilor, după ce politicianul a fost în Ialomița, într-un focar cu peste 70 de persoane de infectați.

Soția lui Cataramă, medicul Adina Alberts, a anunțat că acesta nu are simptome de coronavirus, contrazicându-l pe omul de afaceri care susține că are dificultăți de respirație, după ce a fost la Bărbulești, unde s-a îmbrățișat cu bolnavi de coronavirus.

Rafila e în stare de ȘOC: Mai mulți oameni pe străzi, mai puține îmbolnăviri

El se simte bine, nu a dezvoltat niciun simptom caracteristic. Este monitorizat de mine, prin telefon. Are toate medicamentele pregătite. El este surmenat de avalanșa de interviuri. Îi admir curajul. Sunt convinsă că în curând vom ști mai multe despre acest virus, însă, deocamdată, e nevoie de precauție pentru că nu știm destule”, a declarat Alberts în exclusivitate la România TV.

În data de 08.05.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 C.p. În fapt, în data de 08.05.2020, organul de cercetare penală din cadrul S.I.C. - I.P.J. Ialomiţa s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în data de 07.05.2020, o persoană de sex masculin (V.C.) s-a deplasat în comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa şi s-a îmbrăţişat cu un bărbat bolnav de COVID-19", a informat unitatea de Parchet.

Cercetătorii de la MIT și Harvard lucrează la dezvoltarea unei măști de protecție care luminează când detectează coronavirus

După ce a fost în focar, preşedintele Partidului Dreapta Liberală, Viorel Cataramă, a declarat că are ferma convingere că nu va păți nimic. 

Am fost în localitatea Bărbuleşti din judeţul Ialomiţa, unde sunt peste 70 de cazuri de coronavirus. M-am îmbrăţişat cu mai mulţi cetăţeni de etnie romă, am socializat, după care m-am izolat acasă. Am ferma convingere că nu voi păţi nimic şi voi putea demonstra că falimentarea României şi suprimarea drepturilor şi libertăţilor noastre fundamentale a fost o mare eroare, iar cei vinovaţi vor trebui să răspundă mai devreme sau mai târziu! Am venit să discut cu oamenii şi să mă îmbrăţişez cu ei, deşi sunt suspecţi de coronavirus, deşi localitatea e carantinată, cu mare risc, aşa cum am spus cred că măsurile de ridicarea drepturilor şi libertăţilor oamenilor şi de falimentare a economiei este o măsură greşită", a scris Cataramă, pe Facebook.

.

Comentarii Facebook