Rafila e în stare de ȘOC: Mai mulți oameni pe străzi, mai puține îmbolnăviri


Profesorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie și reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România, susține că, de când au ieșit mai mulți oameni pe străzi, s-a remarcat o scădere a numărului de îmbolnăviri.

”​Am discutat mult că suntem într-o zonă de platou şi aveam 300-350 de cazuri în medie pe zi. S-a întâmplat un fenomen - sunt bucuros că s-a întâmplat, dar încă nu ştiu care e cauza - de patru zile suntem într-o scădere sensibilă a numărului de cazuri şi avem o medie de 200 pe zi. Nu s-a întâmplat deloc, sau poate a fost vreo excepţie de vreo zi în care s-a testat mai puţin. Dar nu am avut niciodată serie de patru zile cu medie de 200 de cazuri. Vedem dacă e o întâmplare sau acest trend se menţine. Sunt oarecum surprins de această evoluţie, că în ultima perioadă lumea a fost mai prezentă pe străzi. Sunt curios ce va fi în perioada următoare”, a declarat Rafila, la postul B1.

Citește și...

Un clujean care a fost bolnav de COVID-19 explică, pas cu pas, cum l-a afectat boala: Vă sfătuiesc să rămâneți în continuare foarte precauți!

Care sunt locurile de unde 90% dintre pacienții cu coronavirus au luat boala

Comentarii Facebook