CTP, despre chemarea Codruței Kovesi la secția pentru procurori: E un act de terorism profesional


Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede că puterea politică actuală urmărește ”asasinarea profesională” a Laurei Codruța Kovesi. 

Fosta șefă a DNA a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie chiar în ziua în care trebuia să fie la Bruxelles pentru susținerea interviului pentru funcţia de procuror-şef european.

Am întrebat-o pe doamna Kovesi în direct, acum vreo doi ani, într-un interviu, dacă se teme pentru viața ei în exercitarea funcției și mi-a răspuns că nu. Iar eu i-am replicat că eu m-aș teme. Ce vedem acum este un act de terorism profesional la adresa doamnei Kovesi. Ca să nu spun de asasinat profesional. Nu de acum, de mult, se încearcă, după ce s-a reușit înlăturarea din fruntea DNA, se încearcă împiedicarea ei să-și mai exercite meseria. Fie în România, fie la Bruxelles”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Jurnalul de seară.

Kovesi a spus că citarea ei ar putea avea legătură cu aducerea în țară, acum 10 ani, a țeparului Nicolae Popa, fostul director al FNI. Dosarul ar avea la bază o plângere a lui Sebastian Ghiță, din 2017.

Ce n-au reușit Tudorel Toader prin scrisoarea către miniștri, precum și trimișii PSD la Bruxelles cu denunțurile, cu pârele cu 18 dosare, cei care în clipa de față se află la putere, această haită de rechini care conduce România, au ajuns la concluzia că nu e de ajuns și au recurs la acest procedeu care și pentru un oligofren, există și oligofreni în România, până și pentru o astfel de persoană este evident, așa cum a spus și doamna Kovesi, este un dosar fantasmagoric. Poliția Română a spus foarte clar: noi ne-am ocupat de transprt, de plată, nu DNA, în legătura cu condamnatul Popa. Evident că nu va fi niciun fel de urmare. Doamna Kovesi nu va putea fi condamnată în acest dosar decât dacă Româania va redeveni o țară aidoma anilor 80. Atunci s-ar putea”, a adăugat jurnalistul.

În legătură cu Bruxelles, eu refuz să cred că vor lua în considare așa ceva. E o acțiune disperată. E pe față, nu mai au nicio jenă. Îi trimiți ofierul de poliție seara, când se pregătește să plece la Bruxelles. Doamna Kovesi poate să spună lucrurile astea absolut imparabile în legătură cu dosarul respectiv. Nu cred că asta va influența decizia comisiei care îi va da această funcție. Ce vă spuneam săptămâna trecută, acești inși sunt în stare de orice. De orice! Iată acest gest de terorism profesional la adresa doamnei Kovesi”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Am văzut ieri același procedeu aplicat guvernatorului BNR. Ca și Kovesi a fost chemat la Parlament de către individul acela, Zamfir, nu pentru a se afla vreun adevăr, nu pentru a înțelege lucruri, ci doar pentru un exercițiu de putere, de discreditare”, a mai spus jurnalistul.

Comentarii Facebook