Kovesi citată ca SUSPECT la Secţia de investigare a magistraților înființată de PSD


Laura Codruța Kovesi a fost citată pentru ziua de vineri la Secția de investigare a magistraților înființată de PSD și Tudorel Toader.

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi a anunţat, la Europa FM, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

Laura Codruţa Kovesi susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Laura Codruţa Kovesi acuză că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.

Kovesi a declarat că bănuiește că este vorba despre un dosar realizat pe baza unor plângeri făcută în 2017 de fugarul Sebastian Ghiță. Kovesi a spus că plângerile vizează extrădarea de acum 10 ani a lui Popa Nicolae, fostul director al FNI, condamnat în România pentru că a înșelat zeci de mii de români.  

Kovesi trebuia să se prezinte vineri la selecția pentru funcția de procuror european. Ea crede că această citare va periclita ocuparea funcției de procuror șef european. ”Nu voi renunța la candidatură. Am trecut toate etapele. Ca profesionist am trecut prima. Mă voi prezenta în Parlamentul European, voi spune că sunt nevinovată și voi apăra această candidatură”, a spus Laura Codruța Kovesi, la Digi 24.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a spus, într-o înregistrare difuzată de România TV, că Nicolae Popa a fost adus din Indonezia pe cheltuiala unei firme din Ploieşti, care a plătit 200.000 de euro, "la cererea Laurei Codruţa Kovesi şi a statului român", informaţie negată de Poliţia Română, cea care s-a ocupat de aducerea lui Popa în ţară, conform Adevărul.ro.

Comentarii Facebook