Duminica 28 Aprilie

Clipe de coșmar pentru un român care a încercat să vină acasă din Austria: a fost bătut, dat jos din autobuz și a hoinărit 9 zile fără ca nimeni să-l ajute


Un bărbat de 37 de ani a trăit cea mai îngrozitoare experiență a vieții sale. 

Bărbatul, originar din Botoșani, a încercat să plece Austria, ca să ajungă de Revelion în România. Acesta bătut, dat jos din autobuz în Germania, fără bagaje, cu telefonul descărcat și doar 50 de euro în buzunar. 

Ovidiu a rezervat o cursă și a plătit 180 € pentru a pleca, în data de 30 decembrie, din Austria spre Botoșani.

„Deoarece microbuzul, în loc să se îndrepte către România, cum ar fi fost normal, a luat direcția Germania pentru a mai lua călători, Ovidiu a cerut lămuriri șoferului și a primit injurii, o bătaie care i-a rupt o coastă și a fost lăsat într-o benzinărie, noaptea, fără bagaje, cu un telefon mort, actele și 50 € în buzunar”, a relatat Asociatia RoOmenia-Voluntari în Europa.

Bărbatul nu vorbea nici germană și nici engleză, astfel a fost nevoit să mânânce pe unde a apucat și să se îmbrace din tomberoane până ce un grup de voluntari l-a găsit, după 9 zile lângă un restaurant din Neckarsulm.

Acesta a încercat să apeleze la bunătatea oamenilor dar în zadar. Ovidiu și-a vândut și ceasul de la mână, cu 30 de euro ca să poată mânca. Bărbatul a mers zeci de kilometri pe jos, spun voluntarii. 

,,Greu i-a fost să se descurce în cele 9 zile până l-am găsit:  a dormit pe unde a putut, a mâncat ce a găsit, a trebuit să ia haine de la tomberon să își schimbe hainele ude, a mers pe jos zeci de km, a încercat să ceara ajutor dar nu știe nici germana, nici engleza.”, au relatat reprezentanții asociației. 


Comentarii Facebook