Miercuri 28 Februarie

Cine este tatăl Danei Budeanu, acuzat de un raport ONU că a dat șpagă în Irak pentru petrol


Mulți români, fani sau nu, o știu pe Dana Budeanu cea din ziua de azi, dar cunosc puține despre trecutul ei. Numele ei de fată a fost Guțilă, iar tatăl ei, Adrian, a fost acuzat de un raport ONU că a dat șpagă în Irak pentru petrol. Mama ei, Lucreția Guțilă, este de profesie arhitect și rare sunt fotografiile cu ea, sub lumina reflectoarelor.

Dana Budeanu se prezintă cu numele fostului soț, Radu Budeanu, chiar dacă sunt divorțați de câțiva ani buni. Creatoarea de modă a preferat să păstreze numele Budeanu, cunoscut mai ales pentru că soacra ei a fost Delia Budeanu, faimoasa prezentatoare de la TVR de pe vremea lui Ceaușescu. 

Tatăl Danie, Adrian Guțilă ,a fost asociat într-o firmă, în care numele său apare într-un raport de dare de mită. În același raport apar mai multe companii de energie la nivel global, scrie b1tv.ro.

Pe lista companiilor care au făcut afaceri cu Irak-ul la vremea respectivă, se numără mai multe companii mari din România, precum Rompetrol, Bulf Oil și Hash Ro Shipping Oil SRL, care au achiziționat țiței irakian. Pe aceeași lista sunt trecute, potrivit sursei citate și companiile care au livrat echipamente și au prestat servicii în domeniul petrolier, dintre acestea făcând parte Upetrom 1 Mai Ploiești, UPET Târgoviște, PCC Sterom Câmpina, Romtek Special Industries, Petrotub Român, Black Sea Technochim, Electronum, General Turbo, Sancamex.

Lucreția Guțilă este de profesie arhitect și rare sunt fotografiile cu ea, sub lumina reflectoarelor. Dincolo de aparentele neînțelegeri care ar exista între Dana Budeanu și mama ei, vedeta a postat, la un moment dat, pe rețeaua de socializare, două fotografii cu cea care i-a dat naștere.

Mama mea când avea doar 5 ani… și azi îmi doresc doar să reușesc să fiu ca ea în fiecare zi…mama mea este un înger pe pământ…tot ceea ce mi-a povestit și tot ceea ce m-a învățat, puteți citi de astăzi exclusiv pe Verdict App Dana Budeanu”, scrisese Dana Budeanu pe Instagram, în urmă cu ceva timp.

Drama trăită de Dana Budeanu

În urmă cu ceva timp, Dana Budeanu a postat un text emoționant și cu un puternic impact emoțional pentru persoanele care rezonează cu ea în sentimente, în care a vorbit despre familia ei. Designerul a evidențiat faptul că familia sa a fost extrem de discriminată în vremea comunismului.

Provin dintr-o familie ai cărei părinți au fost discriminați EXTREM, pentru ca aveau «dosar prost»… am crescut superb, în iubire infinită și necondiționată, cu o mamă și un tată plini de povești de viață fantastice și tăceri la fel… m-au crescut niște părinți care au tăcut cândva, ca astăzi eu să pot vorbi cât vreau… m-au crescut niște oameni superbi, unici prin cât amar au dus în spate și-n suflet, fără să ne arate nouă, copiilor, nimic… și așa am făcut și eu cu fetițele mele, cărora nu m-am plâns o dată şi cărora le-am spus că totul este numai fericire şi iubire şi univers infinit… că aşa mi-au spus mie bunu şi buni, care-s pentru mine şi pentru ele nişte SFINŢI…

Am crescut cu poveşti superbe despre evrei, despre români, despre unguri, despre ţigani, despre ţărani, despre comunişti, despre liberali, despre securişti, despre miliţieni, despre bătrâni în egală măsură şi mereu intercalate şi cumva continuându-se una pe alta… am crescut într-un echilibru despre viaţa, despre lume, despre oameni… am crescut atât de frumos, încât nimeni nu-mi poate fura sufletul vreodată…”, scrisese Dana Budeanu pe contul ei de Facebook.

Comentarii Facebook