Cinci societăți de asigurări, bune de plată, după ce zeci de bihoreni au înscenat accidente rutiere și au încasat sume uriașe de la acestea


Treizeci de persoane din Bihor sunt bănuite că au înscenat mai multe accidente rutiere pentru a obţine bani de la firmele de asigurări. Ele au fost ridicate în urma perchezițiilor de marți.

În cursul acestei dimineţi (marți, 3 ianuarie), poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, desfăşoară 24 de percheziţii domiciliare, în judeţul Bihor, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, înşelăciune privind asigurările, fals material în înscrisuri oficiale, fals informatic şi fals în declaraţii”, au transmis reprezentanții IPJ Bihor.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020 - 2022, 30 de persoane, din judeţul Bihor, cu vârste cuprinse între 19 şi 58 de ani, ar fi creat un mecanism de fraudare a societăţilor de asigurări, prin înscenarea unor evenimente rutiere.

În fapt, 24 dintre persoane sunt bănuite că, sub coordonarea celorlalte şase persoane cercetate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice în acest caz, ar fi produs, în mod intenţionat, evenimente rutiere, în scopul obţinerii de despăgubiri de la asiguratori”, au mai transmis autoritățile bihorene, scrie Agerpres.

Astfel, ar fi fost produse 21 de evenimente rutiere, în urma cărora au fost deschise 23 de dosare de daună, la cinci societăţi de asigurări. Până în prezent, în cadrul respectivelor dosare de daună, asiguratorii au plătit 657.895 de lei, prejudiciul total urmând să fie stabilit pe parcursul cercetărilor.

La finalizarea percheziţiilor vor fi puse în executare 30 de mandate de aducere, emise pe numele celor 30 de persoane. Acestea vor fi duse la sediul IPJ Bihor, în vederea audierii, urmând să fie dispuse măsuri legale”, au informat polițiștii bihoreni. Comentarii Facebook