China a interzis consumul de animale sălbatice în zona ZERO a pandemiei


În Wuhan, oraşul în care a izbucnit pandemia de coronavirus, s-a interzis oficial consumul de animale sălbatice, scrie The Guardian.

Este interzis consumul de animale sălbatice, vânatul sau reproducerea animalelor, inclusiv animale terestre considerate protejate, precum şi cele care există în sălbăticie sau sunt crescute. Noile reguli vor fi valabile timp de cinci ani şi vor interzice, de asemenea, consumul de animale acvatice rare şi pe cale de dispariţie, spune guvernul municipal din Wuhan într-un document publicat, citat de The Guardian. 

Pieţele de animale vii sunt esenţiale pentru chinezii de rând şi motor al economiei chineze. Ele au apărut în anii '70 în timpul unei foamete crunte, iar acum sunt o afacere de peste 70 de miliarde de dolari în fiecare an. Practic, oricine poate să crească animale şi să meargă cu ele să le vândă la piaţă. Dar cum pentru porci, vite sau oi ai nevoie de adevărate fabrici pentru procesarea cărnii, chinezii au ajuns să crească animale exotice aflate oricum pe lângă casele lor. La Huanan se sacrificau pe loc şi se comercializa carne de struţ, vulpe, iepuri sălbatici, şerpi, furnicari, şobolani sau lilieci. Mediul umed din aceste pieţe a devenit ideal pentru viruşi, mutaţiile şi răspândirea lor. Cuşti de animale, din diferite specii, una peste alta, pline de lichide, fecale, sânge, găinaţ, urină. Modul ideal de transmitere al coronavirusului de la animal la om. Pieţe de animale vii sunt peste tot în lume, dar cea din Wuhan se diferenţia prin faptul că putea comercializa şi animale sălbatice. Lângă ele se vând restul de produse necesare omului, fructe, legume sau alte produse, scrie Mediafax.

Comentarii Facebook