Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, susține aderarea României la spațiul Schengen


Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, și-a anunțat susținerea pentru aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen, relatează Reuters. Șeful guvernului german a spus că cele trei țări îndeplinesc toate criteriile tehnice pentru aderare și că va „lucra pentru a le vedea ca membre cu drepturi depline”. 

Schengen-ul este una dintre cele mai mari succese ale Uniunii Europene, iar noi trebuie să-l protejăm și să-l dezvoltăm. Iar asta înseamnă și să acoperim golurile rămase”, a spus cancelarul german. 

Scholz și-a oferit susținerea pentru aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen

Croația, România și Bulgaria îndeplinesc toate criteriile tehnice pentru a fi membri cu drepturi depline. Voi lucra pentru a le vedea ca membre cu drepturi depline”, a declarat acesta. 

Și alți oficiali din alte țări UE și-au exprimat susținerea pentru aderarea României, iar Parlamentul European a votat în mai multe rânduri pentru acest lucru. La vizita sa în România, din iunie, președintele Franței, Emmanuel Macron a spus că „Franța e alături de România” în ce privește aderarea la spațiul Schengen. 

Dorim ca acest dosar să progreseze, să avanseze. De atâția ani încoase Franța e alături de România”, a afirmat președintele Macron, notează Digi24. 

Sursa foto: Bloomberg


Comentarii Facebook