Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, spulberă orice şansă a României de aderare la Spațiul Schengen


Austria îşi menţine veto-ul pentru Schengen asupra Bulgariei și României până când situața se va schimba fundamental, a afirmat cancelarul Karl Nehammer înaintea unei vizite în Bulgaria.

Veto-ul Austriei la Schengen rămâne în vigoare până când situația se va schimba substanțial”, a declarat cancelarul federal Karl Nehammer, care luni va vizita frontiera dintre Bulgaria și Turcia, un punct prin care mulți migranți ilegali intră în Uniunea Europeană pentru a-și continua călătoria spre Europa de Vest.

Nehammer a susținut că „atâta timp cât spațiul Schengen nu funcționează”, acesta nu poate fi extins în continuare, relatează APA, citat de Antena 3 CNN.

Politicianul a cerut Comisiei Europene să acorde „sprijin deplin” României și Bulgariei în consolidarea frontierelor externe ale UE.

Bulgaria trebuie să fie în măsură să stabilească o protecție a frontierelor la fel de puternică precum cea din Grecia. În acest scop, fondurile necesare trebuie să fie puse la dispoziție din bugetul UE”, a spus el.

Atât România, cât și Bulgaria au fost excluse din spațiul european de liberă circulație a mărfurilor și persoanelor la reuniunea miniștrilor de interne ai UE de la Bruxelles din 8 decembrie, din cauza veto-urilor exprimate de Austria și Olanda.

Croația a fost admisă, deoarece candidatura sa a fost aprobată de toate țările membre, conform EFE.


Comentarii Facebook