Bulgaria primește românii cu brațele deschise. Turismul de la vecini dă primele semne de revenire la normalitate


Bulgaria primește turiștii români cu brațele deschise. Se poate merge la vecini fără a mai prezenta un certificat de vaccinare sau un test COVID negativ. Cetățenii români care intră în Bulgaria nu vor trebui să prezinte ale documente în afara celor de călătorie. Noile condiții sunt  de călătorie sunt valabile până la 31 iulie.

Bulgaria primește românii cu brațele deschise

Anunțul autorităților a venit cum nu se putea mai bine pentru românii care abia așteptau să meargă în vacanță pe litoralul bulgăresc. Plaja din Albena arată incredibil, suprafețele de nisip sunt lungi și libere, șezlongurile aliniate perfect și e o liniște desăvârșită. Surprizele românilor care pleacă zilele acestea în Bulgaria au început însă imediat la ieșirea din țară, prin punctul de frontieră, Vama Veche.

Pe mulți români vestea relaxării documentelor legate de COVID i-au luat prin surprindere. Turiștii își pregătiseră certificatele de vaccinare, să le prezinte la frontieră. Nu au mai avut însă nevoie, astfel că în doar câteva minute au scăpat de toate formalitățile, iar apoi și-au continuat drumul către destinația de vacanță.

Noi am venit cu toate hârtiile pregătite. S-au relaxat măsurile. Plecăm oricum. Acum este mult mai ok, mai ales la întoarcere. Nu aveam vaccin. Ar fi trebuit să mai facem la întoarcere încă un test. Mergem la Nisipuri, Este mai frumoasă decât Mamaia și mai ieftină și mai ok”, a declarat o turistă conform impact.ro

Cea mai cautată stațiune imediat după relaxare, este zilele acestea, Albena. Este situată la doar 65 de kilometri distanță de punctul de frontieră și distanța de la Vama Veche și până la Albena se parcurge în doar o oră. Bulgarii și-au reabilitat și ei drumurile către stațiuni astfel că acum este o plăcere să îl parcurgi. Un sejur pentru două persoane, 7 zile, aici costă în medie 400 de euro cu all inclusiv și chiar transport cu autocarul inclus. Copiii beneficiază de gratuități până la vârsta de 12 ani. Nici un weekend la bulgari nu e scump și are avantajul că te hotărăști pe loc unde să mergi. Iar de-acum dispar și bătăile de cap cu documentele sanitare.

Bulgaria pentru români va fi o alegere foarte bună. O să căutam să facem ca turiștii să se simtă bine. Ei au fost și de Paște și 1 Mai și chiar dacă era nevoie de teste ei tot veneau. Dar de când s-au relaxat măsurile, rezervările au început să crească pe zi ce trece. Albena este cea mai frumoasă stațiune. O să vedeți cât de ordonată este plaja, umbrelele la 5 metri, fiecare familie are 20 de metri patrăți de intimitate. Suntem pregătiți pentru toate buzunare și toate vârstele. Albena nu înseamnă doar hoteluri și restaurant. Suntem 18 companii și peste 50 la sută din ce se consumă în aceste locații este din producție proprie. Cumpărăm doar de la furnizori de calitate superioară. Diferența dintre stele este variația”, a spus Dima Pusnava, director of the Romanian Market Albena.

Și la un hotel de 5 stele prețurile din Albena sunt incomparabil mai mici decât cele din Mamaia. O cameră dublă nu costă mai mult de 60 de euro pe noapte pentru două persoane cu demipensiune, acces la piscină și SPA.

Noi încă mai avem câteva restricții. Masca, spre exemplu, este purtată de personal permanent și le recomandăm și turiștilor să o facă în anumite zone, toate suprafețele sunt dezinfectate foarte des, însă sigur pentru oaspeți este acum mult mai ușor. Suntem fericiți să primim de ieri români fără nicio restricție. Asta este foarte bine. Noi suntem pregătiți pentru turiști din toate țările. Avem deja din Germania, Belgia, România și Bulgaria”, a spus Elena Dorovskaya, manager hotel 5 stele.

O altă veste buna vine din Germania, care de miercuri a scos România de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar cei care merg în Germania sunt exceptați de la carantină dacă demonstrează că s-au vaccinat, că au trecut prin boală sau dacă prezintă un test Covid negativ.


Comentarii Facebook