Avertismentul președintelui Societății de Microbiologie: Cel mai probabil vom intra în scenariul 4


Președintele Societății de Microbiilogie, Alexandru Rafila, a declarat  că România va depăși, cel mai probabil mâine, pragul de 2.000 de cazuri de coronavirus.

Nu vreau să inducem o stare de panică, pentru că nu avem motive. Trebuie să ne comportăm în așa fel încât să limtăm transmiterea acestei boli. Cazurile noi care apar sunt într-un trend așteptat care va face ca mâine, cel mai probabil, să ajungem la depășirea acelei cifre de 2.000 de cazuri care este considerată pragul pentru nivelul 4 de alertă. S-ar putea întâmpla și marți, dar cred că mai probabil mâine”, a spus el, duminicp, la Digi 24, în condițiile în care cel mai recent bilanț arată o creștere a numărului de pacienți confirmați cu Covid-19 cu 308, iar numărul total a depășt 1.700.

Dacă avem 1.760 de cazuri, e foarte probabil ca mâine, cel mai târziu poimâine – cel mai târziu o să fie marți, dar cel mai probabil va fi luni – având în vedere că azi am avut 300 de cazuri noi, e un lucru pe care trebuie să-l luăm ca atare și să ne pregătim”, a mai spus Rafila.

Urgența noastră este să organizăm tratarea pacienților în afara spitalelor, ca să nu suprasolicităm spitalele”, a adăugat acesta.

Rafila a spus că 80% dintre cei diagnosticați fac forme ușoare sau medii și doar 20% fac forme mai grave sau critice, astfel că cei 80% ar putea fi tratați în afara spitalelor, sub supraveghere medicală.

Comentarii Facebook