Duminica 21 Aprilie

Armele trimise de Occident în Ucraina ar putea ajunge pe piața neagră, avertizează Interpol


Un număr mare de arme trimise în Ucraina vor ajunge în mâinile infractorilor din Europa şi nu numai, a afirmat miercuri directorul general al Interpol, care a cerut statelor să se intereseze de urmărirea acestor arme, relatează Agerpres.

Marea disponibilitate de arme în timpul conflictului actual va duce la proliferarea armelor ilicite în faza post-conflict'', a declarat germanul Jürgen Stock pentru Asociaţia Presei Anglo-Americane din Paris, unde s-a deplasat din Lyon, sediul Interpolului.

Infractorii se concentrează deja, chiar acum, pe aceasta'', a continuat el. 

Directorul explică că Uniunea Europeană va fi văzută drept „o destinaţie probabilă pentru aceste arme, deoarece preţurile acestor arme pe piaţa neagră sunt semnificativ mai mari în Europa, în special în ţările scandinave''. 

Aliaţii occidentali ai Kievului au expediat tone de echipament militar în Ucraina, care încearcă de mai bine de trei luni să respingă forţele ruse, care controlează deja zone din teritoriul său în est şi sud.

Marţi, preşedintele american Joe Biden a anunţat că Statele Unite vor „furniza ucrainenilor sisteme de rachete mai avansate şi muniţii, care să le permită să lovească cu mai multă precizie ţinte cheie de pe câmpul de luptă din Ucraina''.

Comentarii Facebook