Medic arestat pentru şpagă, era cunoscut de colegi pentru sumele mari pe care le cerea: „Toată lumea ştia că opera doar pentru a primi bani”


Un fost director de spital, medic oncolog în Timișoara, a fost arestat marți, 31 mai. Doctorul ar fi cerut bani de la bolnavii de cancer în schimbul unor operații și intervenții care sunt gratuite. După ce o pacientă a alertat autoritățile, medicul a fost filat și a fost prins în flagrant, cu banii în plic. În două luni de monitorizare, medicul ar fi luat mită chiar în spital de la pacienți, sume cuprinse între 100 și 2000 de lei.

Un medic chirurg oncolog, șef de secție, profesor universitar ar fi dus o viață dublă. În spatele imaginii de medic corect și etic se afla în realitate un doctor care cerea șpagă de la pacienții săi, bolnavi de cancer. Marți, 31 mai, bărbatul a fost ridicat de procurorii DNA chiar din cabinetul său de la Spitalul Municipal din Timișoara. 

Medicul a fost prins în flagrant în timp ce primea 300 de lei de la o pacientă, internată ca să o opereze. În total însă, Octavian Mazilu a primit bani de la diferiţi pacienţi în ultimele două luni de 25 de ori.

O pacientă i-a făcut reclamație

Mazilu a ajuns să fie filat de procurorii anticorupție, după ce o pacientă i-a făcut reclamație. Culmea, medicul era președintele comisiei de etică și deontologie de la filiala județeană a Colegiului Medicilor. 

În mod sigur vom analiza situaţia, e clar în acest context că el nu mai poate fi preşedintele acestei comisii. Nu am avut niciun indiciu referitor la abateri de comportament”, declară președintele Colegiului Medicilor din Timișoara.

Un fost coleg spune însă că reputaţia îndoielnică a medicului era de notorietate.

Toată lumea ştia de pe secţie, toată lumea vorbea că o opera doar pentru a primi bani şi foloase şi aşa mai departe. O fostă asistentă şefă de pe secţie mi-a spus personal că i s-a cerut de acest profesor să le spună pacienţilor cum se vine la domn profesor”, spune un fost coleg al medicului, potrivit observatornews.ro

Medicul Mazilu nu se ascundea de colegii de muncă 

Eram de gardă, m-a sunat şi mi-a spus că doreşte să merg până la dânsul în cabinet pentru că are ceva în halatul care era pe scaunul biroului său, să iau ce este în halatul respectiv şi să-i dau a doua zi dimineaţa. Era o sumă de bani”, declară un medic din Timișoara. 

Medicul ar fi creat un mediu de lucru atât de agresiv, încât mai mukți medici și asistente au preferat să-și schimbe locul de muncă decât să mai închidă ochii. Pe atunci, Octavian Mazilu era managerul spitalului Municipal. „E foarte cunoscut faptul că intimida, certa, nu se putea colabora ce să mai”.

Pe lângă funcția de șef al secției de chirurgie oncologică și cea de profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara, doctorul în vârstă de 57 de ani a cochetat și cu politica. Între 2016 și 2020 a obținut și un mandat de consilier local în PSD. 


Comentarii Facebook