ANM, anunț de ultimă oră: Praful saharian loveşte vestul şi sud-vestul ţării/Particulele pot avea efecte negative asupra sănătății


Meteorologii spun că în această seară, dar și mâine, vor ajunge la noi în țară mai multe mase de aer din Africa, ce vor aduce cu ele și nesuferitele particulele portocalii.

Praful saharian poate fi observat începând de aseară, în special în zona de vest și de sud-vest a țării. Vântul puternic a fost cel care a împins praful spre țara noastră, dinspre nordul Africii, iar din cauza ploilor, particulele s-au depus pe obiecte și mașini.

Circulația aerului va răspândi norul de praf spre nord-vestul țării dar și spre centrul și sudul României, asta pe parcursul zilei de astăzi.

Medicii pneumologi spun că particulele de praf saharian pot avea efecte negative asupra sănătății în cazul celor care au afecțiuni pulmonare sau a celor care suferă de astm. Aceste particule, așa cum se depun peste tot, se pot depune și în plămânii noștri. O metodă de protecție ar fi să ieșim cât mai puțin din casă și, dacă o facem, să ne protejăm cumva cu o mască la gură și la nas.

Comentarii Facebook