Cursuri de educație rutieră în școli, începând de anul viitor! Ce vor învăța elevii


România este una dintre țările în care se produc cele mai multe accidente rutiere soldate cu morți și răniți grav din Uniunea Europeană. Multe dintre acestea au la bază neatenția sau slaba cunoaștere a regulilor rutiere, lucru valabil și în cazul pietonilor.

Peste 1500 de persoane au murit anul trecut pe șoselele din România, 263 dintre ei erau pietoni angajați în traversări prin locuri necorespunzătoare.

În acest context, începând cu anul școlar viitor, elevii vor primi lecții de educație rutieră, informează Adevărul.ro.

Pentru a sprijini acest demers Ministerul Educației împreună cu Ministerul de Interne au lansat și 3 ghiduri de educație rutieră pentru 3 cicluri de învățământ primar, gimnazial și liceal. 

Elevii vor găsi în ghiduri reguli de bază, noțiuni teoretice, aplicații, dar și fișe de lucru.

Copiii din ciclurile primare vor învăța despre regulile de circulație și motivele pentru care trebuie să le respectăm, dar și despre drepturile și obligațiile pietonilor.  

Cei care ajung în ciclul gimnazial vor învăța în plus noțiuni de legislație rutieră, și mai multe aspecte legate de siguranța pe șosele iar cei de liceu vor învăța noțiuni de prim ajutor, și reguli de circulație în cazul utilizării trotinetelor și bicicletelor. 

Comentarii Facebook