Fostul redactor-șef Vice, Răzvan Băltărețu, acuzat că ar fi abuzat o colegă, în urmă cu 9 ani. Adina Florea: ,,Viața mea nu a mai fost niciodată la fel”



Răzvan Băltărețu, fostul redactor șef al publicației Vice este acuzat că ar fi violat o colegă în urmă cu 9 ani. Adina Florea a făcut totul public într-o postare de pe pagina sa, după ce a văzut că cel pe care îl acuză de abuz a primit un premiu pentru activitatea publicației la care a profesat. 

,,Io la Superscrieri nu merg pentru că am o problemă să-mi văd violatorul premiat pe scenă.

azi-noapte, redacția Vice a câștigat premiul onorific pentru întreaga activitate și sunt extrem de mândră de ce a fost redacția asta și de ce a însemnat pentru mine. dar, în loc ca oamenii care au făcut redacția asta mare să fie chemați pe scenă, microfonul laurilor a fost ridicat de Răzvan Băltărețu.

Nu doar că Răzvan a fost unul dintre cei mai slabi redactori-șefi ai unei redacții care a însemnat atât de mult și a reușit atât de multe înainte de 2019. dar e și omul care în iulie 2015, atunci când aveam abia 20 de ani împliniți, s-a urcat peste mine și m-a violat în timp ce-i urlam nu. apoi a adormit în patul meu, iar eu am plecat să dorm pe malul Dâmboviței, în fața căminelor de la Grozăvești.”, a explicat jurnalista.

Adina Florea nu a depus atunci plângere atunci. Aceasta a motivat decizia, susținând că simțea că nu ar fi crezută, mai ales că fapta s-ar fi întâmplat în casa acesteia. 

,,Între timp, fapta s-a prescris. dar a existat, iar martori sunt toți prietenii care mi-au ascultat povestea și sutele de ore de terapie pe care le-am făcut în ultimii 5 ani.

agresorul și-a lansat un podcast despre educație sexuală, iar azi, a ridicat un premiu necuvenit. pentru mine, e prea mult. iar azi sunt suficient de puternică să o spun.

e prea mult. și sper la un viitor pentru presa românească în care oamenii nu mai închid ochii la povești despre abuz doar pentru că nu sunt articulate în fraza: “Răzvan Băltărețu m-a violat în iulie 2015. Aveam 20 de ani. Viața mea nu a mai fost niciodată la fel.” a încheiat Adina Florea, pe pagina sa.

Jurnalistul acuzat de viol se apără și susține că aceștia ar fi avut o ,,relație neoficială’’, la vremea aceea.

,,Noi am avut … nu a fost o relație oficială (…) Am ieșit cu prieteni de-ai ei, cu prieteni de-ai mei”, a declarat Răzvan Băltărețu pentru G4media.

Cei doi au devenit colegi după aproape 2 ani, iar Răzvan Băltărețu susține că jurnalista l-ar fi acuzat că i-a oferit un loc în redacție cu un scop. 

 ,,M-a acuzat și că eu am adus-o la Vice ca să-mi acopăr treaba asta” a declarat jurnalistul.

La câteva ore după postarea Adinei Florea, redacțiile Hotnews și Pressone, unde colabora Răzvan Băltărețu au anunțat încheie orice relație profesională cu acesta. 

Dana Alecu, una dintre realizatorii primului podcast pentru educație sexuală din România, Pătratul Roșu, a anunțat încheierea acestuia, podcastul fiind creat alături de Răzvan Băltărețu.

,,N-aș vrea ca amintirea Pătratului Roșu să fie pătată de ce a făcut Răzvan”, a scris aceasta într-o postare. 

Podcastul realizat în parte de Răzvan Băltărețu fusese nominalizat și la premiile ELLE New Media Awards 2024. Nominalizarea a fost retrasă de organizatori în urma acuzațiilor. 

Comentarii Facebook