Alimente fierte cu mult înainte de a fi consumate și spații insalubre la localurile de pe litoral! Șeful ANPC: „Unele locații par ca după bombardamente”


Alimente fierte cu mult înainte de a fi consumate și pește curățat în spații insalubre, acestea sunt preparatele care ajungeau în farfuria turistului înainte de controalele ANPC la localurile de pe litoral.

Inspectorii de la ANPC au descins în restaurantele, terasele și plajele de pe faleza din Năvodari, unde au descoperit nereguli extrem de grave, precum alimente gătite cu mult timp înainte de a fi consumate sau depozitarea alimentelor în spații insalubre.

Din păcate, atunci când se fac controale pe litoral călătorești în timp. Am descoperit că se combate risipa alimentară în sensul că orice produs preparat cu câteva zile înainte de servire iau o altă formă pentru a putea fi consumat. 

Reînceperea unui sezon de vacanță nu trebuie comparată cu renașterea păsării Pheonix, cu toate că unele locații par ca după bombardamente", a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Dintre cele mai importante abateri constatate, menționăm: folosirea la preparare a unor ingrediente diferite față de cele înscrise în meniu sau fără a avea traducerea în limba română a informațiilor, pe etichete, folosirea la preparare a unor ingrediente cu data limita de consum depășită, utilizarea unor materii prime fără informații privind data de decongelare sau cea de producție sau decongelarea produselor la temperatura ambientală.

Controalele inspectorilor ANPC vor continua în fiecare stațiune de pe litoral pentru ca sejurul turiștilor să fie lipsit de probleme. 

Comentarii Facebook