Duminica 28 Aprilie

Șmecheria folosită de comercianți pentru a ascunde majorarea de preț. Nu ai cum să îți dai seama


Vânzătorii ascund creșterea prețurilor, cu toate că inflația a scăzut. Prețurile ar trebui să scadă pe fondul diminuării inflației, dar acest lucru nu se întâmplă. 

Cea mai mare creștere a prețurilor a fost înregistrată la alimente, iar dintre acestea zahărul este cel care s-a scumpit cel mai mult,  în ultimul an, cu peste 60 de procente.

Untul, ouăle, fructele și brânza s-au scumpit și ele considerabil, cu mai multe de 30%, iar pâinea și carnea s-au scumpit în ultimul an cu 15%. Pentru a masca majorarea prețurilor, vânzătorii au apelat la o metodă simplă, dar greu sesizabilă pentru cumpărători.

Am putea începe cu pâinea. Chiar dacă preţul a rămas acelaşi, scade puţin gramajul. Un 10 grame. Se observă lucrul ăsta şi la produse lactate, la litrul de lapte, la sticluţa de kefir, iaurt. Dacă citim cu atenţie gramajul, dar este foarte greu să ne dăm seama”, a precizat Dragoș Frumosu, președintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară – SINDALIMENTA, citat de Observator TV.

Comentarii Facebook