Agenții de poliție s-au înscris în număr mare la masterul de la Academia de Poliţie, iar acum trebuie scutiți și de la lucru


Ministerul Afacerilor Interne se plânge de lipsa ofițerilor în structurile Poliției Române, astfel că s-a deschis un master la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“, ca formă de pregătire inițială a ofițerilor de poliție.

În urma susținerii concursului de admitere, s-a constatat că aproximativ 90% sunt agenți de poliție încadrați în unități ale MAI.

Pe durata masterului, agenții trebuie să fie prezenți în Academie, astfel că nu mai pot merge și la muncă.

În acest sens,  a fost elaborat un proiect de Ordonanță de Urgență care să modifice Statutul Polițistului, fiind reglementată posibilitatea frecventării acestor cursuri cu scoatere de la locul de muncă, cu acordarea drepturilor bănești prevăzute de Legea salarizării pentru asemenea situații.

La final, absolvenții acestei forme de învățământ vor fi încadrați în funcție de nevoile instituționale, cu obligația să-și desfășoare activitatea pentru o perioadă de 5 ani în cadrul inspectoratelor județene de poliție, respectiv Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, după caz, unde au fost repartizați după absolvire”, precizează Poliția Română.

Cei care nu vor respecta prevederea de a sta 5 ani unde sunt repartizați vor restitui ”proporțional cu perioada rămasă de executat, a cheltuielilor efectuate în total pe timpul școlarizării, inclusiv a drepturilor financiare acordate pe perioada cursurilor cu scoatere de la locul de muncă”.

Comentarii Facebook